4G Router – Bästa & Billigaste – Test

Nedan finner du en topplista över de bästa & billigaste 4G Routers på den svenska marknaden. Alla våra redogörelser och presentationer uppdateras frekvent & det kan innebära att produkter dels försvinner, och dels byter placering. Det är trots allt en rangordnad lista över de bästa alternativen.

Lista över Bästa & Billigaste 4G Routers:

1. TP-link Archer MR400 4G-router med modem AC1200

Wireless AC
Cat. 4 (150 Mb/s)
Stöd för 8 olika 4G-band
“Prisvärd”

TP-link Archer MR400 är en 4G-router med inbyggt modem som har stöd för upp till 150 Mb/s (LTE Cat. 4). Sim-kortet (Micro-Sim) sätts direkt i routern som levereras förkonfigurerad och redo att användas. Utrustad med fyra nätverksportar (100 Mb/s, UTP), två externa 4G-antenner och tre inbyggda wifi-antenner för trådlösa hastigheter på upp till 1167 Mb/s (867 Mb/s på 5 GHz-bandet och 300 Mb/s på 2,4 GHz-bandet). En av nätverksportarna kan omvandlas till Wan-port för anslutning av fast internetuppkoppling (backup).

2. TP-link M7200 4G-router med modem

Batteritid som räcker i 8 timmar
Mycket enkel installation
För upp till 10 enheter
“Billigast”

TP-link M7200 är din portabla partner på resan. Sätt i ett olåst SIM-kort med 4G och dela din internetuppkoppling trådlöst. Fungerar lika bra i bilen som i tältet. Det inbyggda batteriet laddas via den medföljande Micro-USB-kabeln och räcker för upp till 8 timmars användning. SIM-kortet (Mini-SIM) sätts direkt i routern. Även bakåtkompatibel med 3G och 2G. Ej operatörslåst. Levereras med SIM-adaptrar. Mått: 94x56x19 mm.

3. Netgear Nighthawk M1 4G-router med modem AC1200

24 h batteritid
LTE Cat. 16 (1 Gb/s)
Stöd för Arlo Pro 2-övervakningskameror
“Bästa”

Netgear Nighthawk M1 är en laddbar 4G-router med inbyggt modem som har stöd för upp till 1 Gb/s (LTE Cat. 16). Sim-kortet (Micro-Sim) sätts direkt i routern. Upp till 20 enheter kan ansluta trådlöst till routern. Använder dual-band-teknik för höga hastigheter (upp till 867 Mb/s på 5 GHz-bandet och 300 Mb/s på 2,4 GHz-bandet). Inbyggt dedikerat stöd för Netgear Arlo Pro 2-kameror för att smidigt kunna ha med sig övervakningskameror på t.ex. båten, semestern eller i husvagnen.

Hur testar vi 4G Router?

Att genomföra undersökningar och granskningar på diverse 4G Routers kan såklart vara fördelaktigt. Med ett öppet internet är processen i regel dessutom ganska enkelt. Oftast finner man ganska tillförlitliga och sammanfattande recensioner på nätet om produkter.

Innan vi testar produkter, ser vi därför till att vi läser igenom en hel del omdömen och recensioner. På så vis kan vi skaffa oss en övergripande bild kring produkterna vi testar. Det finns ju ingen anledning att samla alla 4G Routers i hela världen och sedan testa när man redan från början kan sortera bort en hel del av dem.

Poängen är att vi samlar ett antal olika 4G Routers för att sedan genomföra våra utmanande tester. Målet är som bekant att hitta den bästa och billigaste produkten. Hur gör man då det?

Bästa & Billigaste

För att identifiera en bästa och billigaste 4G Routers måste man givetvis sätta dessa två faktorer i relation med varandra. Ett billigt 4G Router är ju oftast sämre än en dyrare. Notera ordet oftast. Hur som helst, är det i allmänhet ingen match att identifiera de billigaste 4G Routers.

Det är bara att sortera efter pris när du befinner dig hos tillverkaren eller återförsäljarens webbplats. Däremot kan det vara knepigt att identifiera ett 4G Router som är billig men trots allt besitter en hel del prestanda och prisvärdhet.

Vi har dock gjort det hela relativt enkelt – genom att mäta just prestanda i förhållande till billigheten. Närmare bestämt, har vi tagit på oss uppgiften att presentera den bästa och billigaste 4G Router.

Test

Innan man köper ett nytt 4G Router bör man alltid titta igenom forum, recensioner, sociala medier eller andra grupper som förmedlar omdömen och tester kring produkter. Genom att läsa tidigare kunders erfarenhet behöver man därför inte begå samma misstag.

Som vi beskrev tidigare har vi gjort vårt yttersta för att presentera de bästa och billigaste alternativen – dessa är alltså baserade på bland annat kundomdömen. Dock, är det oftast bra att ta del av flera olika källor.

Genom att använda sig av flera olika recensioner och omdömen kan man få en bättre och mer övergripande bild kring vilken 4G Router som faktiskt är bäst och framförallt – passar dina behov.

Sammanfattningsvis

Innan man bestämmer sig för att köpa ett 4G Router är det alltså fördelaktigt att läsa igenom omdömen och recensioner på nätet. Vi har presenterat ett par alternativ som vi anser håller måttet. Även om dessa betyg och rangordningar är baserade på andra recensioner och egna tester – kan det likväl vara en bra idé att ha lite is i magen och skapa din egen uppfattning kring 4G Routers.

Detta får man i regel genom att hela tiden ställa sig kritiskt, till exempelvis topplistor och recensioner. Det är trots allt du som ska införskaffa dig ett 4G Router, och det är därför viktigt att du lyssnar till dig själv och gör just egen analys.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Compare items
  • Total (0)
Jämför
0
Shopping cart