Babyvakt – BĂ€sta & Billigaste – Test

En babyvakt Àr det optimala verktyget och hjÀlpmedlet för att stilla oroliga smÄbarnsförÀldrar. Den Àr Àven hjÀlpsam tack vare att den har vaggvisor som hjÀlper barn som har svÄrt för att komma till ro om kvÀllen att bÀttre somna. Vi listar hÀr nedan vÄra bÀst-i-test babyvakter. Efter att ha kollat pÄ faktorer som tekniska egenskaper, rÀckvidd, tillgÄng till förÀldraenheter och babyenheter, ljudupptagning, ljud- och bildkvalitet, röstupptagning m.m. har vi sammanstÀllt en lista pÄ de fyra mest populÀra babyvakterna pÄ marknaden. Vi har rangordnat dessa i en lista utifrÄn de bÀsta alternativen. Vi har Àven kollat pÄ prisskillnader och sett vilka som ger mest för pengarna. Med vÄrt test babyvakt kan valet av babyvakt bli betydligt enklare att fatta.

Eftersom det finns en stor mÀngd av funktioner som en till synes enkel babyvakt kan ha sÄ behöver du fundera pÄ vad för typ av babyvakt du ska ha och behöver, sÄ att du inte sedan köper en som saknar viktiga funktioner för anvÀndandet, eller köper en som kommer med massa extrafunktioner som du inte har behov av.

SÄhÀr gjorde vi testet

Det kan vara viktigt att som anvÀndare kÀnna att det finns möjlighet till bra videoövervakning pÄ barnets rum, en stark och tydlig rÀckvidd, förprogrammerade vaggvisor och ljudinspelning dÀr förÀldrar sjÀlva kan spela in godnattsagor. Samtliga av dessa faktorer har vi kikat pÄ i vÄr undersökning. Vi har jÀmfört de olika modellerna med varandra och kollat pÄ vad de erbjuder för funktioner. Nedan kan ni se vÄr lista pÄ vÄra topp 4 babyvakter.

I vÄr jÀmförelse undersöker vi olika modeller av babyvakter genom att lÀsa recensioner, kolla priser, deras egenskaper och tekniska finesser. Efter sammanstÀllningen rangordnar vi alternativen utefter de fyra bÀsta produkterna vi ser i vÄrt babyvakt bÀst i test.

VÄra topp fyra bÀst i test

1. Rubicson TrĂ„dlös babyvakt med kamera – BĂ€st i test

1. Rubicson TrÄdlös babyvakt med kamera - BÀst i test

Rubicson Àr en trygg och sÀker babyvakt för bÄde barn och förÀldrar. Den erbjuder en tvÄvÀgskommunikation och kan enkelt ljudaktiveras. Dessutom kan mottagaren startas vid uppfÄngat ljud frÄn sjÀlvaste kameran. Monitorns knappar gör det möjligt att justera ljud, larminstÀllningar, zoom och mycket mer. Den levereras ihop med nÀtadaptrar.

Det hÀr Àr helt klart den bÀsta babyvakten för förÀldrar som har stort sömnbehov och för smÄ barn som har svÄrt för att somna in. BÄde babyenheten och förÀldraenheten Àr batterdrivna med en otrolig batteritid pÄ ungefÀr Ätta timmar. Det ökar definitivt möjligheten till en god natts sömn som ger ökad energi, ÄterhÀmtning och vila. En nackdel Àr att batterierna inte medföljer i paketet, men dÄ det Àr vanliga AAA-batterier gÄr de lÀtt att fÄ tag pÄ i affÀrer eller pÄ nÀtet.

Med den hĂ€r pĂ„litliga babymonitorn kan förĂ€ldrar enkelt ha en överblick pĂ„ sitt barn Ă€ven i lĂ„g ljusbelysning. Den har en kamera som har ett mörkerseende pĂ„ upptill 2 meter rĂ€ckvidd. Dess mottagare har en klar fĂ€rgdisplay pĂ„ 2″ tum och gör det möjligt för vuxna att hĂ„lla koll pĂ„ sina barn utan att behöva störa eller vĂ€cka dem. Den kan drivas med den inkluderade nĂ€tadaptern alternativt anvĂ€ndas trĂ„dlöst med hjĂ€lp av batterier.

För att fÄ ut det bÀsta möjliga av den hÀr babyvakten ska den gÀrna placeras nÀra barnet för att fÄ till den optimala ljudupptagningen. DÀremot har den liksom mÄnga andra babyvakter en lÄng rÀckvidd och kan med fördel anvÀndas om barnet sover i vagnen ute i trÀdgÄrden medan förÀldrarna sitter inne i soffan framför tv:n eller vilar sig i sÀngen. FörÀldrar kan Àven fÄ tid över att diska, tvÀtta och stÀda utan att stÀndigt behöva springa ut eller in för att ha koll pÄ om barnet sover sÀkert och tryggt, eller har vaknat. Med hjÀlp av babyvakten kan förÀldrar fÄ tid över till annat och dÀrigenom minska sin stress och oro.

Fördelar

 • Mörkerseende (2 m)
 • TvĂ„vĂ€gskommunikation
 • Ljudaktiveras (VOX)

Nackdelar

 • Kan lĂ„sa sig
 • Vissa pĂ„stĂ„r att det Ă€r dĂ„ligt ljud
 • Batterier tar slut fort och behöver köpas separat

2. Motorola MBP483 Babyvakt

2. Motorola MBP483 Babyvakt

Motorola MBP483 har en bra videofunktion med 2,4 GhZ FHSS- digital teknik vilket gör den till en betryggande och sĂ€ker babymonitör för förĂ€ldrar. Den har Ă€ven en LCD-skĂ€rm pĂ„ 2,8″ med fjĂ€rrzoom och infraförött mörkerseende vilket innebĂ€r att du enkelt kan övervaka ditt barn i vĂ€ldigt lĂ„g belysning. Enheten kommer med en tydlig tvĂ„vĂ€gskommunikation och erbjuder möjligheten att spela upp vaggvisor som stillar oroliga smĂ„ barn. Den har otroliga fem olika förprogrammerade vaggvisor som anvĂ€ndare kan vĂ€xla mellan.

Den har en LED-indikator ovanför skÀrmen som tydligt visar ljudnivÄn frÄn barnrummet. Mottagaren mÀter ocksÄ temperaturen i rummet vilket hjÀlper förÀldrar att kunna reglera en lagom temperatur i barnkammaren. Om temperaturen skulle vara för hög eller lÄg sÄ varnar den inbyggda termometern om detta.

Den ger ifrÄn sig en sÀker signal och har en rÀckvidd pÄ hela 300 meter, förutsatt att det inte Àr nÄgra hinder i vÀgen. Eftersom de vanligtvis placeras inomhus innebÀr detta att rÀckvidden inte nÄr lika lÄngt.

För att anvÀndare inte ska behöva oroa sig över om nÄgon skulle tjuvlyssna anvÀnder sig monitorn av en 2.4Ghz FHSS-teknik. FörÀldrar kan enkelt ha koll pÄ sitt barn i mobilen bÄde i och utanför hemmet. Mottagaren ansluter sig till hemmets lokala nÀtverk eller wifi och kan sedan enkelt övervakas via appen. Den fungerar ihop med de flesta smartphones som iOS och Android. Tack vare den hÀr finessen kan förÀldrar enkelt anvÀnda sig av sin mobil för att ha bÀttre översikt över sitt barns sömnrutiner och vanor. De kan se om barnet har vaknat, skriker eller behöver tröst pÄ nÄgot sÀtt. De slipper springa in och ut genom huset för att kolla till sitt barn utan kan istÀllet göra detta via sin mobil. VÀldigt smidigt och bra.

Kameran Àr trÄdlös och anvÀnder sig utav uppladdningsbara batterier. Den kommunicerar bra genom sin 2,4 GHz-överföring till mottagaren.

Fördelar

 • Stöd för tvĂ„vĂ€gskommunikation
 • Övervakning av temperatur
 • Spelar upp vaggvisor
 • kan lĂ€tt kopplas upp via eluttaget
 • RĂ€ckvidd upp till 300 meter vid fri sikt
 • HögkĂ€nslig mikrofon

Nackdelar

 • eftersom du bara kan anvĂ€nda den i eluttaget blir det problem vid eventuella strömavbrott

3. Motorola Ease 34 Babyvakt

Babymonitor Motorola Ease 34 kommer i ett smidigt format med video och ljud och ger anvĂ€ndare möjligheten att ha koll pĂ„ barnkammaren Ă€ven nĂ€r de inte befinner sig i samma rum som barnet. Den har en babyenhet med kamera, mikrofon och temperaturmĂ€tare, samt en förĂ€ldraenhet med en widescreen-display pĂ„ 4,3″ fĂ€rgskĂ€rm. FörĂ€ldraenheten kan enkelt stĂ„ upp tack vare stödet pĂ„ baksidan. Skulle barnet ge ifrĂ„n sig ljud under natten visar ljusindikatorn det. FörĂ€ldrar kan dĂ„ med hjĂ€lp av förĂ€ldraenheten hĂ„lla nere volymen. FörĂ€ldraenheten Ă€r laddningsbar med en batteritid pĂ„ upptill ca. 3 timmar.

Det gÄr ocksÄ bra att koppla ihop Motorola Ease 34 till appen Hubble som Àr tillgÀnglig med smartphones som iPhone eller Android. Via appen kan man lÀtt övervaka barnet frÄn sin mobiltelefon eller annan mobil enhet. Det gÄr att koppla upp ungefÀr fyra kameror till den ocksÄ, vilket Àr bra för den som önskar ha tydlig överblick och sÀkerhet pÄ sitt kÀra barn.

Den Àr utrustad med kontroller som hanterar dess olika funktioner. SjÀlvaste videokameran i babyenheten har en digital zoom som Àr en stor fördel för den som lÀttare vill kunna fÄ en nÀrbild och se till sÄ att allt stÄr rÀtt till. Det gÄr enkelt att hÄlla koll pÄ temperaturen i rummet sÄ att den Àr alldeles lagom för att barnet ska kunna sova bra. Den har ocksÄ en videofunktion med fÀrgskÀrm.

Precis som mĂ„nga andra konkurrenter pĂ„ marknaden kommer den med programmerade vaggvisor. Är barnet oroligt gĂ„r det Ă€ven att anvĂ€nda sig utav röstfunktionen och spela in ett meddelande som pratar lugnt och stillsamt med barnet. Det kan vara tryggt att lĂ„ta sitt barn somna in till sin förĂ€lders röst och smidigt för den som sjĂ€lv önskar att fĂ„ sitt sömnbehov tillfredsstĂ€llt utan att behöva bli vĂ€ckt.

Fördelar

 • TvĂ„vĂ€gskommunikation
 • Har en förĂ€ldraenhet och en babyenhet
 • Termometer
 • Stor skĂ€rm
 • kamera med zoom
 • Spelar upp vaggvisor

Nackdelar

 • sĂ€rskilt batterikrav
 • batterier behöver Ă„terkommande laddas eller bytas ut

4. Denver TrÄdlös BC-245

Denver Àr en trÄdlös babymonitor som kommer med röstaktivering. Den kommer ocksÄ med en lÄng rÀckvidd som strÀcker sig bÄde inomhus och utomhus. Den kan dÀrför med fördel anvÀndas mellan olika rum samt vÄningar i huset, och Àven med bebisen sovandes i barnvagnen utomhus medan förÀldrarna Àr inomhus. Precis som mÄnga andra babyvakter har den en rÀckviddsvarning som sÀger till om rÀckvidden har passerats. Fördelaktigt ska babyvakten placeras i nÀrhet till dÀr barnet sover, men med den hÀr babymonitorn kan du tÀnja pÄ grÀnserna.

Den har en ljusstark LCD-fÀrgskÀrm pÄ 2.31 tum med en extra lÄng rÀckvidd pÄ 200 meter. Det Àr en uppskattad babywatch som ger trÄdlös bild med nattövervakning. Dess rÀckvidd strÀcker sig upptill tvÄ meter. Dessutom medföljer en inbyggd mikrofon och högtalare som ger ifrÄn sig ljud frÄn enheterna.

För oroliga förÀldrar kan det vara tryggt att veta att den hÀr monitorn mÄnar om sÀkerhet pÄ högsta nivÄ. Digital Video Baby Monitor har en FHSS-teknik med 2,4 GHz vilket innebÀr att andra inte kan avlyssna. Med videoövervakning och mörkeröverseende utgör den Ànnu mer garanti pÄ sÀkerhet.

Tack vare att mottagaren har en tydlig fÀrgdisplay hjÀlper den till att hÄlla koll pÄ barnet utan att störa eller vÀcka barnet. Mottagaren har Àven ett inbyggt och uppladdningsbart batteri. JÀmfört med andra alternativ pÄ marknaden har den hÀr upp till 20 h batteritid.

Fördelar

 • SĂ€nder bĂ„de ljud och bild
 • TvĂ„vĂ€gskommunikation
 • Ljudaktiveras
 • HögkĂ€nslig mikrofon med VOX-röstaktiveringslĂ€ge
 • GĂ„r att driva monitorn med batterier eller strömadapter
 • Automatiskt infrarött mörkerseende med en rĂ€ckvidd pĂ„ 2 meter
 • Kameravinkeln Ă€r lĂ€tt att justera dĂ„ den har en medföljande fot

Nackdelar

 • krĂ€ver batteri
 • batterier behöver ofta bytas ut eller laddas

Vad Àr en babyvakt?

En elektronisk babyvakt Àr ett elektroniskt övervakningssystem som gör det möjligt att fÄ digital barnpassning frÄn ett annat rum Àn det rummet barnet befinner sig i. En babyvakt bestÄr av en förÀldraenhet som lÄter förÀldrarna ha uppsikt över barnet Àven om de befinner sig i ett annat rum, samt en babyenhet som spelar upp ljud för bebisen. Med ljud- och bildupptagning plockas ljud upp frÄn barnet som i sin tur aktiverar övriga enheter. I babyvakter med kamera kan du se ditt barn direkt i monitorn. Vissa kommer Àven med rörelseaktivering.

Vad ska jag tÀnka pÄ vid köp av babyvakt?

Flera modeller kommer med olika funktioner och har varierande prisskillnader utifrÄn detta. Det Àr viktigt att tÀnka pÄ vad du Àr i behov av. UtifrÄn vÄrt bÀst i test kan du enkelt fundera över vilka funktioner som Àr viktiga för just dig. Faktorer som röstaktivering, alarmtyp, tvÄvÀgskommunikation, ljud- och videövervakning, rÀckvidd samt signalteknik kan vara bra att kolla pÄ.

Vilken babyvakt Àr bÀst?

Vi utser Rubicson TrÄdlös babyvakt med kamera till den bÀsta babyvakten. Den Àr lÀtt att anvÀnda, har en enkel och snygg design, Àr lÀtt att placera och kommer med viktiga funktioner anvÀndare letar efter hos en babymonitor.