Bästa tandblekning hemma

Vill du också ha vita tänder och ett vackert leende? Vi testar tandblekning för dig som vill bleka tänderna hemma. Dessutom får du veta hur du ska göra för att din tandblekning hemma ska ge de bästa resultaten. Läs vilken som är vår favorit tandblekning bäst i test. Ta också reda på vilken som är den billigaste, snabbaste eller smidigaste tandblekningen.

Så här gjorde vi testet

Vi sammanställde flera testpersoners upplevelser för ett tydligt resultat. Samtliga produkter har blivit testade av både vana och ovana användare. Vidare jämförde vi om produkten håller vad den lovar och hur den stämmer överens med tandläkares rekommendationer. Vi testar om produkterna verkligen ger vita tänder. Smidigheten spelar stor roll för placeringen på topplistan. Priset tittar vi på både kortsiktigt och långsiktigt. Vita tänder vill du ha i många år till. Faktorerna vi titta på är alltså följande:

 • Resultat
 • Lätt att använda
 • Pris
 • Biverkningar

För att tandblekningen ska vara bra så ska den självklart ge bra resultat. Men resultatet är inte värt något om den är så svår att det nästan alltid blir fel. Vi kan inte heller rekommendera tandblekningar som ger bra resultat ifall de förstör tänderna eller orsakar smärta. I testet märkte vi att biverkningarna främst beror på ifall produkten kommer åt tandköttet. Samtliga tandblekningar ger då symptom. Alltså behöver du främst som användare vara noggrann med hur du hanterar de starka medlen. Trots att de är skonsamma och anpassade för din känsliga emalj, så är de blekmedel som inte ska hamna direkt mot tandköttet eller andra tunna slemhinnor i munnen.

1. Dentaworks Startkit – Bäst i test

För en rättvis recension av Dentaworks Startkit fokuserar många på nya användare. Vi låter alla testpersoner komma till tals. Vi vet att Dentaworks är ledande på marknaden och erfarenheten kommer tydligt fram i produkterna.

Dentaworks Startkit, 1

Hur använda Dentaworks Startkit

Dentaworks Startkit innehåller allt du behöver för att bleka tänderna hemma. De färdiga skenorna behöver bara värme och så kan du forma dem precis efter dina tänder. Passformen är perfekt, något som annars är svår att få till då du vill bleka tänderna hemma. När skenorna är formade efter munnen tvättar och torkar du tänderna, lägger i blekningsmedlet i skenan och sätter den mot tänderna. Såhär fortsätter du sedan två gånger om dagen i tjugo minuter, tills du har uppnått önskat resultat.

Dentaworks Startkit är bäst i test

Trots att det här är en av de billigaste tandblekningarna på marknaden så imponerar resultatet. Tänderna blir betydligt vitare redan efter första blekningen. Skenorna gör det lätt att få ett jämnt resultat och du slipper känna smaken av läckande tandblekningsmedel. Dessutom håller tandskenorna produkten borta från tandköttet som annars kan ta skada.

Skenorna behöver en god stund i varmt vatten för att bli riktigt mjuka och formbara. Ge skenorna lite av din tid så att du får till den perfekta passformen. Gör du det, har du mjuka och bekväma skenor som passar din mun. En testperson som slarvade med detta upplevde att skenorna gav kräkreflexer innan hon formade om dem.

Fördelar

 • Vita tänder
 • Billigt
 • Effektivt
 • Allt ingår
 • Snabba resultat
 • Jämna resultat
 • Räcker till många behandlingar
 • Skenorna kan återanvändas

Nackdelar

 • Tandskenorna tar tid att forma
 • Används två ggr per dag

Dentaworks startkit tandblekning specifikationer

Den här tandblekningen för hemmabruk är givetvis EU-godkänd och uppfyller därmed tandläkares krav.

 • Helt utan peroxider
 • EU-godkänd
 • Kliniskt testade
 • 20 min 2 ggr/dag

2. White One Ultimate Kit – test

Det här kitet för tandblekning hemma innehåller flera olika produkter för bästa tandblekningen. Här finns tandblekningspenna, Blue Light plasmaljus, tandblekningsmunspray, tandblekningstandkräm och tandkarta.

Hur använda White One Ultimate Kit

Tandblekningspennan tillsammans med Blue Light plasmaljus bleker dina tänder effektivt då du använder dem dagligen i två veckor. Sedan fortsätter du med blekningstandkräm och tandblekningsmunspray för att upprätthålla resultatet. Med pennan stryker du enkelt tandblekningsmedlet på tänderna utan att riskera att det hamnar på tandköttet. Ljuset aktiverar medlet och du sitter en stund med det i munnen varje dag under de första två veckorna.

White One Ultimate Kit, populärt och mångsidigt

Många användare är mycket nöjda med resultaten. Någon upplever det lite krångligt att sitta med Blue Light-dosan i munnen medan andra säger att de glömde bort att de hade den där. Munstycket gör den enkel att hålla kvar och du slipper skenor. Resultatet är jämnt och tänderna blir betydligt vitare. Tandkartan hjälper dig att följa upp resultatet.

Eftersom du får flera produkter är det lätt att upprätthålla resultatet. Du behöver alltså inte göra en ny blekning inom kort. Tandkrämen och sprayen fungerar bra och tandkrämen är lätt att komma ihåg eftersom du använder den istället för din vanliga. Till skillnad från många andra blekningstandkrämer ger den här en riktigt fräsch känsla i munnen samtidigt som den håller missfärgningar borta. Dessutom är det lite kul att få testa på lite olika produkter, kitet känns prisvärt.

Fördelar

 • Effektivt
 • Allt ingår
 • Snabba resultat
 • Enkelt
 • Håller länge

Nackdelar

 • Användning två ggr om dagen
 • Munstycket syns då du använder produkten (du vill gärna vara ensam)
 • Dyraste tandblekningen i testet

White One Ultimate Kit, specifikationer

Också den här tandblekningen är EU-godkänd och uppfyller därmed tandläkares krav på produkter för tandblekning hemma.

 • Helt utan peroxider
 • EU-godkänt
 • Kliniskt testade
 • 2 ggr/dag i 14 dagar

3. Dentway starter kit – omdöme

Det här är också ett kit där allt du behöver ingår. Dentway erbjuder också kostnadsfri rådgivning.

Hur använda Dentway Starter Kit

Dentaway starter kit innehåller allt du behöver för att bleka tänderna hemma. Genom att doppa skenorna i varmt vatten mjukar du upp dem och sedan formar du dem genom att trycka skenan mot tänderna. Också här behåller skenorna sin form och du fyller på med blekningsmedel innan du lägger en skena åt gången på plats och låter medlet verka. Kom ihåg att borsta tänderna innan, så att medlet kommer åt att verka. Skölj ur efter 30-60 minuter och kontrollera resultatet.

Dentway starter kit är den billigaste tandblekningen

Redan efter första behandlingen kunde de flesta se en skillnad men efter några blekningar var det tydligare. Skenorna sitter bra i munnen och medlet kommer inte åt tandköttet. Tandblekning hemma ska vara enkelt och snabbt och det här sätter är åtminstone enkelt. Produkten verkar passa också känsligare användare bra. För riktigt vita tänder är det bra att kombinera med blekande tandkräm.

Kundtjänsten är ett stort plus och du får professionella svar på alla dina frågor.

Fördelar

 • Billigast
 • Effektivt
 • Enkelt
 • Kundservice

Nackdelar

 • Omständligt
 • Lång användningstid

Dentway starter kit, specifikationer

 • Helt utan peroxider
 • EU-godkänt
 • Kliniskt testade
 • 30-60 minuter i upprepade behandlingar

Varför bleka tänderna hemma

Tandblekningar hemma är ett riktigt bra alternativ till behandlingar hos tandläkare. På marknaden finns olika metoder från white stripes eller tandkräm till ljusbehandlingar och skenor. Skillnaden mellan behandlingar hemma eller hos tandläkare är dels att tandläkaren kontrollerar dina tänder först, dels att tandläkare får använda väldigt starka medel. Hemmaprodukterna är tydligt reglerade för att undvika skador på emaljen eller tandköttet.

Viktigt att tänka på då du ska bleka tänderna hemma

För det första måste du se till att dina tänder är hela och rena. Gör tandblekningen efter din vanliga kontroll hos tandläkare eller tandhygienist så att du är säker på att det inte finns hål som gör att blekningsmedlet kan skada tanden. Fråga också om det finns lagningar på framtänderna. Lagningar förblir oblekta och därför kan du vilja byta ut plomber efter en tandblekning. Också fasader och bryggor behåller färgen.

Hur välja tandblekning för hemmabruk

Bästa tandblekningen är en som ger resultat och är lätt för just dig att använda. Läs noga igenom instruktionerna för olika produkter innan du bestämmer dig för vilket alternativ du vill testa. White stripes och skenor används på olika sätt och som bekant är vi människor olika och föredrar inte alltid samma metoder.

Se till att vara noggrann med märkningar och instruktioner på svenska. För det första ska det inte råda några som helst tvivel kring hur du använder produkten. För det andra ska den uppfylla EU-standarden och vara skonsam mot emaljen. De som är säkra på resultaten ger ofta en tandkarta med så att du själv ska kunna följa med förändringen tydligt.

Innan du ens tänker tanken på att bleka tänderna hemma ska du försäkra dig om att dina tänder är i gott skick. Det här är jätteviktigt! Efter en tandkontroll kan du också fråga din tandläkare om hen tycker att du kan använda en blekningsprodukt eller om det finns något som hindrar. Om du är allergisk mot något som kan finnas i blekningsmedel för tänder ska du läsa igenom noggrant så att det inte finns i den produkt du väljer. Har du känsligt tandkött, skadade tänder, många lappningar eller till exempel någon fasad så ska du fundera en gång extra. I dessa fall ska du vara särskilt noga med att konsultera tandläkare innan.

Var beredd på att din tandläkare kan rekommendera att du gör blekingen på klinik. Så länge din tandläkare tycker att du kan göra en tandblekning tryggt och med gott resultat så kan du själv välja huruvida du vill fortsätta hemma eller betala för en tandblekning utförd av tandläkare.

Vilken metod för att bleka tänderna hemma är bäst i test

Dentaworks startkit är vår favorit. Den bästa tandblekningen är smidig och enkel men samtidigt effektiv. Två gånger om dagen är visserligen rätt tätt att använda produkten men du behöver inte sitta länge med skenan eller skenorna i munnen. Dessutom kan du snabbt se resultat och följa med varje dag tills du uppnåt önskad nyans.

Priset är en stor fördel och säkerheten likaså. Skenorna sitter så bra när du väl har fått till passformen en gång att du slipper äcklig smak eller ilningar och sveda i tandköttet. Tandblekning hemma blir knappast enklare än så här om du verkligen vill nå synliga resultat.

Produkten räcker till riktigt många behandlingar och du får med flera skenor än du behöver. Därmed blir också den här tandblekningen extremt förmånlig i längden. Recensioner hyllar särskilt skenorna men också resultat och smidighet överlag kommer upp gång på gång. Vill du ha vita tänder är det här en metod vi rekommenderar. Bästa tandblekningen behöver inte alls vara den dyraste.

Produkterna känns proffsiga oavsett om du är en van användare eller nybörjare och överlag håller allt i kitet en hög kvalitet. Instruktionerna kunde inte vara tydligare.

FAQ Tandblekning hemma

Kan alla bleka tänderna hemma?

Nej, kontrollera alltid dina tänder hos en tandläkare först. Tänderna ska vara hela och rena.

Är medel för att bleka tänderna hemma effektiva?

Ja, det är de. Många vittnar om riktigt vita tänder efter bara några behandlingar. Idag är det allt fler som väljer de här förmånliga metoderna.

Vad skiljer hemmablekning från blekning hos tandläkare?

Tandläkare kontrollerar tänderna och talar om för dig hurdant resultat du kan vänta dig. De använder starkare medel och bär ansvaret för att medlet hålls där det ska vara. Du slipper oroa dig för skador på tandköttet men får istället betala mycket mera och sitta länge i tandläkarstolen.

Kan blekning skada tänderna

Ja, därför ska du vara noga med att välja godkända produkter med tydliga instruktioner och innehållsförteckningar.

Kan också lagningar blekas

Nej, därför kan du få ett fläckigt resultat om du har lagningar på framsidorna av dina tänder.