Hitta bÀsta priset!

Följ lÀnken för att hitta bÀsta pris just nu.

Att jÀmföra elpriser kan bli en lukrativ affÀr, bÄde för dig som bor i villa eller i bostadsrÀtt. Förutom att priset pÄ el skiljer sig mellan olika elavtal finns det Àven en hel del rabatter och erbjudanden att hÀmta hem. SÀrskilt för dig som ingÄr i vissa utvalda grupper, exempelvis studenter och pensionÀrer.

Top (4) BĂ€sta & Billigaste Elbolag & Elavtal:

Fortum

Fast avgift: 42 kr/mÄnad.

Enkelt att byta
Rabatter: VĂ€rde ca 500 kr.
Största elbolaget i Sverige

Göta Energi

Fast avgift: 45kr / mÄnad

✓ 100% förnyelsebar el
Rabatt: 500 kr i presentkort.

Telge Energi

Fast avgift: 49kr / mÄnad

✓ 100% förnyelsebar el
Rabatt: slipp fast avgift (12 mĂ„nader) vĂ€rde ca 500kr.

Greenely

Fast avgift: 69kr / mÄnad

✓ Analysera eldata
✓ 100 % grön el
✓ Smart app

Hur testar vi elavtal?

Att genomföra undersökningar och granskningar pÄ diverse elbolag kan sÄklart vara fördelaktigt. Med ett öppet internet Àr processen i regel dessutom ganska enkelt. Oftast finner man ganska tillförlitliga och sammanfattande recensioner pÄ nÀtet om produkter.

Innan vi testar produkter, ser vi dÀrför till att vi lÀser igenom en hel del omdömen och recensioner. PÄ sÄ vis kan vi skaffa oss en övergripande bild kring produkterna vi testar. Det finns ju ingen anledning att samla alla elavtal i hela vÀrlden och sedan testa nÀr man redan frÄn början kan sortera bort en hel del av dem.

PoÀngen Àr att vi samlar ett antal olika elbolag för att sedan genomföra vÄra utmanande tester. MÄlet Àr som bekant att hitta den bÀsta och billigaste produkten. Hur gör man dÄ det?

BĂ€sta & Billigaste elbolagen

För att identifiera det bÀsta och billigaste elbolaget mÄste man givetvis sÀtta dessa tvÄ faktorer i relation med varandra. Ett billigt elavtal Àr ju oftast sÀmre Àn en dyrare. Notera ordet oftast. Hur som helst, Àr det i allmÀnhet ingen match att identifiera det billigaste elbolaget.

Det Àr bara att sortera efter pris nÀr du befinner dig hos tillverkaren eller ÄterförsÀljarens webbplats. DÀremot kan det vara knepigt att identifiera ett elavtal som Àr billig men trots allt besitter en hel del prestanda och prisvÀrdhet.

Vi har dock gjort det hela relativt enkelt – genom att mĂ€ta just prestanda i förhĂ„llande till billigheten. NĂ€rmare bestĂ€mt, har vi tagit pĂ„ oss uppgiften att presentera det bĂ€sta och billigaste elavtalet.

Omdömen & Recensioner

Innan man köper ett nytt elavtal bör man alltid titta igenom forum, recensioner, sociala medier eller andra grupper som förmedlar omdömen kring produkter. Genom att lÀsa tidigare kunders erfarenhet behöver man dÀrför inte begÄ samma misstag.

Som vi beskrev tidigare har vi gjort vĂ„rt yttersta för att presentera de bĂ€sta och billigaste alternativen – dessa Ă€r alltsĂ„ baserade pĂ„ bland annat kundomdömen. Dock, Ă€r det oftast bra att ta del av flera olika kĂ€llor.

Genom att anvĂ€nda sig av flera olika recensioner och omdömen kan man fĂ„ en bĂ€ttre och mer övergripande bild kring vilken elavtal som faktiskt Ă€r bĂ€st och framförallt – passar dina behov.

Sammanfattningsvis

Innan man bestĂ€mmer sig för att köpa ett elavtal Ă€r det alltsĂ„ fördelaktigt att lĂ€sa igenom omdömen och recensioner pĂ„ nĂ€tet. Vi har presenterat ett par alternativ som vi anser hĂ„ller mĂ„ttet. Även om dessa betyg och rangordningar Ă€r baserade pĂ„ andra recensioner och egna tester – kan det likvĂ€l vara en bra idĂ© att ha lite is i magen och skapa din egen uppfattning kring elbolag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here