Bäst i test: Fotbad – Bästa & Billigaste

Ett fotbad kan vara skönt för dina trötta fötter. Ett fotbad är inte så komplicerat men det är ändå några saker du kan ta hänsyn till när du ska köpa ett. Vi har listat de bästa fotbad i vårt test för att ge dig en god överblick för att du ska hitta det bästa fotbadet för dig.

Så utser vi bäst i test

För att utse bäst i test och välja ut de allra bästa fotbaden har vi testat alla fotbaden i testet själva. Vi har även tittat på konsumenters omdömen och andra recensioner.

Vi har tittat på faktorer som:

 • Pris
 • Kvalitet
 • Funktioner

1. Beurer FB 50 – Bäst i test

1. Beurer FB 50 - Bäst i test

Vinnaren i vårt bäst i test blir Beurer FB 50 som är ett riktigt bra fotbad för dig som vill känna extra lyx.

Fördelar

 • Olika behandlingar
 • Möjlighet till massage utan vatten
 • Bra kvalitet

Nackdelar

 • Priset

Produktbeskrivning Beurer FB 50

Beurer FB 50 är det bästa fotbadet för hemmabruk, det kostar lite mer men kommer samtidigt med hög kvalitet. Det är ett högpresterande fotbad och Beurer är en populär tillverkare av fotbad. Beurer FB50 är en av deras lyxigaste modell. Detta fotbad har fått högt omdöme från användare och är även en bästsäljare i många länder.

Här får du ett fotbad med många olika funktioner för att dina fötter ska må så bra som möjligt. Med detta fotbad får du en professionell fotmassage som erbjuder brusmassage, fotreflexmassage, magnetterapi och värmemassage. Du kan dessutom använda massagefunktioner utan vatten det vill säga torrmassage.

Det finns även 5 olika nivåer för vattenuppvärmning, från 35 grader upp till 48 grader. Dessutom finns en LED skärm som gör det enkelt för dig att hålla koll på alla funktioner.

Det finns flera lampor för infrarött ljus och de sitter i varje sektion för att stimulera dina fötter. Även 6 stycken magneter finns integrerade i fotbadet och de ger en härlig magnetfältsbehandling.

Det tillkommer tre olika pedikyrtillbehör som du kan byta mellan.

Specifikationer

 • Infrarött ljus: Ja
 • Tillbehör: Ja
 • Övrigt: 5 nivåer för vattenuppvärmning, LED skärm, magneter

2. Beurer FB 35 – Prisvärt fotbad

2. Beurer FB 35 - Prisvärt fotbad

Tredje platsen går till Beurer FB 35 som är ett prisvärt fotbad med bra kvalitet.

Fördelar

 • Många olika funktioner
 • 16 stycken magneter

Nackdelar

 • Ljudet

Produktbeskrivning Beurer FB 35

Beurer FB 35 är ett bra fotbad som är prisvärt. Det har bland annat funktioner där du både hittar vibration och bubbelmassage, 16 stycken magneter och infraröda lampor. Dessa lampor hjälper dig att öka blodcirkulationen i dina fötter och magneterna gör att processen fungerar optimalt.

Vill du ha ytterligare massage kan du använda de två manuella massagerullarna som finns på botten av fotbadet. Detta kan du göra genom att röra dina fötter fram och tillbaka över rullarna. Beurer Fb 35 har fått goda omdömen från användare.

När du köper fotbadet får du även till vissa accessoarer.

Specifikationer

 • Infrarött ljus: Ja
 • Tillbehör: Ja
 • Övrigt: Magneter, massagerullar

3. OBH Nordica 6063 – Billigt

3. OBH Nordica 6063 - Billigt

OBH Nordica 6063 kniper fjärde platsen i testet och det är ett billigt fotbad som ändå erbjuder goda funktioner.

Fördelar

 • Olika program att välja mellan
 • Hällpip för enkel tömning

Nackdelar

 • Håller inte riktigt värmen

Produktbeskrivning OBH Nordica 6063

Trots det låga priset får du ändå olika massageprogram som är värme och bubbelfunktion, massage med infrarödvärme, vibrationsmassage och infrarödvärme med bubbelfunktion.

Det finns rullhuvuden för fotmassage i botten av fotbadet och de använder du genom att röra fötterna fram och tillbaka.

Fotbadet håller inte värmen på bästa sätt men det är kanske inte heller så konstig eftersom effekten endast är på 90 watt. Du får räkna med att du själv behöver påverka värmen genom att tillsätta varmt vatten i fotbadet.

I botten på fotbadet finns det rullhuvuden för fotmassage vilket du använder när du rullar fötterna fram och tillbaka. Modellen är också utrustad med så kallad punktvärme genom infrarödvärme och detta ljus värmer upp foten ned på djupet i stället för bara ytligt.

Specifikationer

 • Infrarött ljus: Ja
 • Tillbehör: Ja
 • Övrigt: Rulhuvuden för fotmassage

4. Beurer FB 30 – Hopfällbart

4. Beurer FB 30 - Hopfällbart

Beurer FB 30 tar femte plats i vårt test. Detta är ett smidigt fotbad med många funktioner.

Fördelar

 • Kan fällas ihop
 • Temperaturkontroll som håller vattnet varmt

Nackdelar

 • Saknar massagerullar i botten

Produktbeskrivning Beurer FB 30

Detta fotbad passar bra om du har lite mindre plats eftersom det går att fälla ihop, vilket är smart och praktiskt när det inte används. När du ska använda det är det enkelt att veckla upp.

Detta enkla och smidiga fotbad har även gott om massagefunktioner. Njut av bubbelfunktion och vibrationsmassage. Dessutom finns infrarött ljus som ger dig en lugnande känsla vid behandling.

Under hela behandlingen behåller fotbadet en jämn och behaglig temperatur. Beurer FB 30 inkluderas även av en peeling funktion som håller dina fötter mjuka och lena.

Specifikationer

 • Infrarött ljus: Ja
 • Tillbehör: Nej
 • Övrigt: Hopfällbart, värmefunktion

Vad är fotbad?

Ett elektriskt fotbad använder sig av en massagemekanism för att både massera och rengöra dina fötter. Det finns många olika typer av och olika modeller kommer med olika tekniker och funktioner. Grundidén för ett fotbad är att hjälpa dig komma ner i varv, minska stressen och hjälpa dig att slappna av och må bra.

Fördelar med fotbad

Det finns många fördelar med att använda sig av ett fotbad och nedan är några exempel:

 • Mjuka upp: Den främsta anledningen att använda dig av fotbad är att mjuka upp dina fötter. Detta kan du behöva med tanke på hur stora påfrestningar som fötterna utsätts för under en hel dag. Det kan vara skönt med ett fotbad efter exempelvis en vadnring. Det är inte ovanligt att fötter drabbas av torr hud eller förhårdnader.
 • Avslappning: Ett fotbad kan hjälpa dig med avslappning. Genom att du sitter helt still med dina fötter i ett värmande bad, kommer din kropp slappna av mer och mer. Om du får in fotbad som en rutin några dagar i veckan kommer du att lära din kropp att komma ner i varv.
 • Smärtlindring: Har du ont i dina fötter så kan ett fotbad lindra din smärta. Det kan vara ömma fötter efter en lång härlig promenad eller besvär av en mer reumatisk karaktär.

Hur ofta ska fotbad användas?

Du kan använda fotbad precis så ofta som du själv känner för. Om ditt mål är att mjuka upp fötterna för behandling mot exempelvis förhårdnader bör du använda fotbadet en till flera gånger per vecka. Använder du det för att få avslappning som en del av ett hemmaspa kan du använda det vid behov.

Vad kan tillsättas i fotbadet?

Vill du ha ytterligare effekt av fotbadet kan du välja mellan olika produkter att tillsätta. Det kan exempelvis vara någon eterisk olja, citronsyra, bikarbonat eller badsalt

Välj rätt fotbad

Det är kanske inte helt enkelt att välja fotbad men vi ska hjälpa dig genom detta. Följande faktorer är bra att titta på:

 • Användarvänlighet: Du ska njuta av ett fotbad hemma, då är det viktigt att det är enkelt att förstå och få igång. Helst ska det starta med en enkel knapptryckning. Det ska lindra din stress inte ta extra tid från din vardag.
 • Akupressurvalsar: Vill du njuta av zonterapi i hemmet kanske du ska välja fotbad med akupressurvalsar som är gjorda för att förbättra hela din kropps hälsa.
 • Aromaterapi: Vissa fotbad kommer med dispenser för aromaterapi, vilket ger en lyxig känsla.
 • Dräneringen: Det ska vara enkelt att både fylla på och tömma fotbadet.
 • Huva: Vissa fotbad har en inbyggd huva, vars funktion är att hindra vattnet från att svämma över.
 • Ljudnivå: Är du känslig mot ljud och tycker det är svårt att koppla av med ljud i närheten? Då ska du tänka på vilken ljudnivå fotbadet har.
 • Rengöring: Välj ett fotbad som kommer vara lättare att rengöra. Har fotbadet avtagbara delar kommer detta att underlätta.
 • Salter: Det kan va bra att titta på om fotbadet tål tvålrester och badsalt så att inte dräneringshål blir igentäppta.
 • Storlek: Undersök hur stort fotbadet är och testa så dina fötter får plats ordentligt.

Värmefunktion

Värmefunktionen i ett fotbad ska hålla vattnet varmt. Funktionen fungerar olika mellan olika modeller där vissa saknar funktionen, andra har sämre förmåga medan vissa modeller klarar det galant.

De allra bästa modellerna ger dig möjligheten att själv justera vattentemperaturen i olika steg över intervaller. Det kan exempelvis vara 35 till 48 grader.

Utan värmefunktionen blir fotbadet nästan samma sak som att ta ett fotbad i en vanlig balja.

Massagerullar

I många modeller finns det massagerullar eller massagebollar i botten. Dessa är en enkel konstruktion som du ska använda genom att dra dina fötter fram och tillbaka.

Bubbelfunktion

De allra flesta fotbaden har bubbeleffekt som fungerar som en stimulerande massage. Den bidrar till avslappning samt stimulans för nerver som finns i dina fötter. Bubbeleffekten varierar mellan olika modeller.

Vibrationsmassage

Vibrationsmassage innebär att fotbadet avger vibrationer och de kan hjälpa till att släppa på spänningarna och bidra till en avslappnad känsla. Fotbad med massage är underbart.

Infrarött ljus

Många fotbad har infraröda lampor och syftet med detta är att tränga in genom huden, längre in i vävnaden och musklerna. På detta sätt ges en uppvärmning på djupet som ska hjälpa till med helheten av behandlingen. Om detta fungerar eller inte är ännu okänt.

Bäst i test Beurer FB 50

Vinnaren i vårt fotbad bäst i test är Beurer FB 50. Även om den har ett litet högre pris än de andra så kommer den med så många funktioner. Detta är ett perfekt fotbad hemma. Med detta fotbad blir det som ett fotspa hemma. Skäm bort dig själv med hög kvalitet och många härliga funktioner.

FAQ

Vilka fördelar finns det med att använda ett fotbad?

Det finns många olika fördelar med att använda ett fotbad. Det är avslappnande, minskar din stress och ger dig samtidigt härlig massage. Fotbadet kan vara bra för att mjuka upp fötterna, förebygga förhårdnader men det kan även vara bra som smärtlindring.

Vad innebär infrarött ljus?

Många modeller av fotbad har infrarött ljus och själva syftet med det är att tränga genom huden och längre in i vävnader och muskulatur. Detta ska ge en uppvärmning på djupet. Det är inte vetenskapligt bevisat om det fungerar eller inte.

Vad ska jag tänka på när jag väljer fotbad?

Det finns en hel del olika saker att tänka på. Det är bäst att du börjar att fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig. Du kan exempelvis titta på vilka funktioner som finns, storlek, användarvänligheten med mera.