HEMMABIOSYSTEM – BÄSTA & BILLIGASTE – TEST

Vi tar hänsyn till riktiga kundrecensioner innan vi beslutar att presentera en produkt. Varje åsikt som ges är ärlig, opartisk och seriöst undersökt med korsreferenser. Genom att vara grundliga och opartiska i våra tester kan vi känna oss säkra på att våra läsare gör ett bra produktval. Vi gör samma sak innan vi börjar våra tester, så vi ser till att läsa om produkten för att se om den är värd en rekommendation. Sidan innehåller annonslänkar.

En hemma bio ger dig det perfekta ljudet även när du tittar på film hemma, men hur vet du vilken som är bästa hemmabio? Med ett bra ljudsystem hemma fylls hela rummet med ljud vilket förhöjer upplevelsen när du tittar på film. Det är inte bara någonting som är utmärkt att ha för filmupplevelser utan det förstärker även känslan när du tittar på en fotbollsmatch eller något annat sportevenemang. Vi har gjort ett test för att hitta soundbar bäst i test och har lyckats kora hemmabiosystem bäst i test. Nedan går vi igenom de testade produkterna och vilket alternativ som vann.

Så utförde vi testet

Vi har testat lite olika typer av ljudsystem för att alla ska kunna hitta en högtalare till TV som passar dem. Bland annat har vi läst omdömen och recensioner från andra användare, men vår testpanel har även provat de olika hemmabiosystemen för att se på film, fotbollsmatch och mycket annat. Det är viktigt att du hittar ett system som du trivs med, några föredrar ett trådlöst hemmabiosystem medan andra tycker att det räcker med en soundbar.

När vi testade hembio tog vi en extra titt på vissa faktorer, även om vår bedömning gäller helhetsupplevelsen. En högtalare till TV ska inte bara fungera utmärkt vid tittande på film utan de flesta vill även kunna använda den till att lyssna på musik. De aspekter vi tittat på är:

 • Ljudkapaciteten
 • Utseende och storlek
 • Pris
 • Hur många högtalare

Ljudkapaciteten är viktig men hur det låter beror också på akustiken i rummet. Olika ljud låter olika bra beroende på hur stort rummet är eller hur högt i tak det är. Av den anledningen har vi också låtit flera personer testa de olika hemmabiosystemen för att få en bedömning baserad på flera personers omdömen. Vi har i det här testet testat fem olika produkter, vilka är följande:

1. PULSE SOUNDBAR 2i + PULSE FLEX

2. DenonAVR-X1600H + Argon Audio ALTO Surround 5.1

3. DENON-AVR-X2700H-DALI-OBERON-5.1

4. JBL Bar 5.1

5. DENON DHT-S216

Det perfekta ljudet får du genom att kombinera Pulse Soundbar 2i med Pulse Flex högtalare, åtminstone enligt vår testpanel. Bluesounds Pulse Soundbar 2i är en riktigt bra soundbar som inte bara ger bra ljud när du tittar på TV, du kan även lyssna på musik via bluetooth på den. Soundbaren är utrustad med HDMI-port med både Audio Return Channel och HDMI-CEC. Tack vare det kan din TV och din soundbar enkelt kommunicera med varandra.

Du styr enkelt ljudet med din tv-fjärrkontroll och soundbar-högtalaren stängs automatiskt av när du stänger av TV:n och sätts igång när du startar TV:n. Det finns en Bluesound-app där du kan få överblick över din musik och alla dina funktioner. Denna högtalare har också en inbyggd internetradio.

Pulse Soundbar 2i har två inbyggda trevägshögtalarsystem som drivs av 6×20 Watt. På så sätt behöver du inte ens en subbas för att få det perfekta ljudet. Dock blir ljudet mycket bättre när du kombinerar med Pulse Flex, då får du verkligen en otrolig ljudupplevelse. Det är den minsta högtalaren i Bluesounds multiroom-system.

Det råder ingen tvekan om att det här är högtalare till TV som verkligen levererar bra ljud, samtidigt som de är snygga. Dock kommer det med ett ganska högt pris, men det är ett hemmabiosystem som verkligen är värd priset. Med detta surroundsystem behöver du inte någonting annat. En annan stor fördel med vår testvinnare är att installationen både går snabbt och smidigt och du behöver inte ha erfarenheter av datorer och nätverk.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • HDMI-port
 • Möjlighet att styra med app
 • Enkel installation
 • Bra ljud med bara två delar

Nackdelar:

 • Något högt pris

Det här hemmabiosystemet kombinerar en hemmabioreceiver med 5.1 högtalare som tillsammans ger ett riktigt bra ljud. AVR-X1600H är en 7-kanalsreceiver med 7 identiska effektförstärkare. Signalvägen har skapats så kort som möjligt för att ljudet ska bli så bra som möjligt. Dolby Atmos kan ge dig samma ljud som används i världens biografer, någonting hela vår testpanel kan skriva under på.

AVR-X1600H är väldigt enkel att använda och den kan styras med en app. Du kan också använda Denons fjärrkontrollsapp, den finns både tillgänglig för Android- och iOS-enheter. Där kan du sköta både konfiguration och musikuppspelning på ett enkelt sätt. Receivern har 6 HDMI-ingångar och den fungerar även med 4K. Den har även en HEOS multiroom-funktion.

Högtalarna du får i Argon Audio ALTO Surround 5.1 ger ett riktigt bra ljud, samtidigt som de är snygga och inte tar så stor plats i rummet. Systemet ger en perfekt återgivning av röster och filmeffekter, vilket gör filmupplevelsen otrolig. Du får verkligen ett högkvalitativt ljud om du väljer det här hemmabiosystemet, dessutom till ett riktigt fördelaktig pris.

Ljudet blir bra både när du vill lyssna på musik och se på film. Tack vare HEOS-multiroom kan du trådlös musik i hela ditt hem på ett enkelt sätt. Givetvis fungerar systemet med bluetooth, samt att det är förberett för röststyrning med Google-assistenten och Amazon Alexa.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • Fjärrstyrning via app
 • Prisvärt system
 • Mycket bra ljud

Nackdelar:

 • Få analoga anslutningar på receivern

Även det här systemet är en kombination av en hemmabioreceiver och 5.1 högtalare. DALI OBERON 5.1 har vägghängda högtalare både framtill och baktill, vilket gör systemet perfekt för mindre rum. Högtalarna i sig ger inte ett imponerande ljud men i kombination med den starka subbasen får du en bra ljudupplevelse. Det ger en djup och råstark bas som verkligen förstärker filmupplevelserna.

Designen på högtalarna är snygg och passar utmärkt in i ett modernt hem. När det kommer till hemmabioreceivern levererar den också allt som förväntas av en receiver i dess prisklass. Den har 7.1 kanaler och erbjuder både Dolby Atmos och DTS:X. Denon AVR-X2700H har två HDMI-utgångar så att du kan koppla in både TV och projektor.

Receivern har även inbyggd HEOS-multiroom så att du kan lyssna på musik. Du kan både lyssna på internetradio, Spotify och tvåvägs Bluetooth-funktion. En nackdel med det här hemmabiosystemet är dock att priset är högt, det går på nästan 30 000 kronor i inköp. Det är mycket på grund av priset som systemet hamnade på en tredjeplats i vårt test.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • Många musikmöjligheter
 • Bra ljudupplevelse
 • Snygg design

Nackdelar:

 • Dyrt

Det här alternativet är en prisvärd soundbar som ger en riktigt bra ljudupplevelse. Den har vunnit flera bäst i test, bland annat i Råd & Röns test av inte mindre än 38 olika soundbars.

Denna soundbar är utrustad med en trådlös subwoofer på 300 watt medan själva limpan har en kapacitet på 250 watt. Tack vare de utspridda ljudanordningarna får du en riktigt bra ljudupplevelse, till och med vid lågfrekvent ljud. Ljudlimpans två ytterkanter har två trådlösa surroundhögtalare, de drivs med batteri. Om du vill ha en riktig surround-upplevelse kan du plocka av dem och placera dem på andra platser i rummet. De har en batteritid på 10 timmar och laddas sedan när du sätter tillbaka dem i huvudkonstruktionen.

Tack vare de true wireless högtalarna kan du förvandla modellen från en vanlig soundbar till ett komplett hemmabiosystem. JBL har tänkt mycket på filmälskarna när de utvecklade den här soundbaren, då den ger både kristallklara dialoger och en hög baskapacitet. Tyvärr klagar många användare på musikupplevelsen, som har gått lite förlorad när fokus legat på filmupplevelsen. Den är dock utmärkt som TV-högtalare och hemmabiosystem och passar dig med fokus på just det.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • Lågt pris
 • Möjlighet att göra till ett surround-system
 • Stilren design
 • Ljudinställningar kan justeras via app

Nackdelar:

 • Något sämre musikupplevelse

Även DENON DHT-S216 är en soundbar som ger bra ljud, vilket gav den en given femteplats i vårt test. Först och främst har den en otroligt snygg design med aluminium-finish. Dessutom har den ett mycket fördelaktigt pris. Denon är ett välkänt företag inom ljud och bild och de levererar än en gång.

Den här soundbaren stöder inte trådlösa bakhögtalare så det är inte möjligt att bygga ut systemet. Dock kan DENON DHT-S216ingå i ett multiroom-system med andra kompatibla enheter från Denon. Det här är en användarvänlig soundbar som har en fjärrkontroll med många möjligheter. Den stöder även många streaming-tjänster.

Ljudet är kraftfullt med denna soundbar från Denon. Med Atmos-surroundljud låter musik riktigt bra, speciellt om du ställer in ljudläget till 3D surround sound. Produkten imponerar med sitt ljud med tanke på att det bara är en soundbar. Den ger ett utmärkt ljud både när du tittar på film och musik, till ett bra pris.

 

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • Användarvänlig soundbar
 • Riktigt bra ljud
 • Snygg design

Nackdelar:

 • Stöder inte trådlösa bakre högtalare

Vad är ett hemmabiosystem?

Ett hemmabiosystem är en kombination av högtalare och i vissa fall en hemmabioreceiver som förser ditt TV-rum med en bioliknande ljudupplevelse. Högtalarna ger ett surround-ljud som får dig att känna det som att filmen sker i hela rummet. Det finns olika typer av ljudsystem att välja mellan och det handlar om så mycket mer än en högtalare till TV.

5.1-anläggningar brukar räknas som de bästa för att du ska få ett riktigt bra ljud, men i vårt test finns både sådana och andra alternativ representerade.

Så väljer du rätt hemmabiosystem

Innan du väljer hemmabiosystem måste du tänka igenom vilka funktioner du är ute efter samt vilken prisklass din budget klarar av. Det är värt att betala en bra slant för att få en riktigt bra ljudupplevelse. Om du är ute efter bioljud i toppklass bör du välja ett av de system som fått bäst placering i vårt test. De är kompletta hemmabiosystem med flera högtalare och en receiver som ger perfekt ljud.

Vårt hemmabiosystem bäst i test

Vi har testat fem olika hemmabiosystem i olika konstellationer och det som var absolut bäst är PULSE SOUNDBAR 2i + PULSE FLEX. Anledningen till det är bland annat den enkla installationen samt möjligheten att styra systemet med en app. Sedan ska vi inte heller glömma bort det fantastiska ljudet du får med den här kombinationen. Delarna i kombinationen är otroligt snygga och passar in i de flesta hem. Dessutom tar de inte någon stor plats.

Allting fungerar automatiskt och du behöver inte en massa kablar och stora delar som stör i ditt TV-rum. Det här är en soundbar bäst i test som kombineras med två bakre högtalare för det perfekta ljudet.

FAQ om hemmabiosystem

Kan jag använda en soundbar som hemmabiosystem?

Det finns många soundbars som ger riktigt bra ljud och som kan användas som ett hemmabiosystem, såsom de i vårt test.

Vad kostar ett hemmabiosystem?

Priset på ett hemmabiosystem kan variera från några tusen kronor, men de kan också kosta över 30 000 kronor.

Vilket system ska jag välja?

Tänk igenom dina behov och välj sedan det som uppfyller dina krav och som passar in i ditt hem.

Hur många högtalare finns i ett hemmabiosystem?

Det beror på vilken typ du väljer. 5.1-system är de vanligaste vilket ger dig främre och bakre högtalare, en central högtalare samt en subbas.

Kan jag få riktigt bioljud med hemmabio?

Ja du kan få ett ljud som liknar det du får på bio med ett bra hemmabiosystem.

Fyra billiga routers med högprestanda - Bäst & billigast - Test & omdöme
BAKMASKIN – BÄSTA & BILLIGASTE – TEST