SOLKRÄM – BÄSTA & BILLIGASTE – TEST

Vi tar hänsyn till riktiga kundrecensioner innan vi beslutar att presentera en produkt. Varje åsikt som ges är ärlig, opartisk och seriöst undersökt med korsreferenser. Genom att vara grundliga och opartiska i våra tester kan vi känna oss säkra på att våra läsare gör ett bra produktval. Vi gör samma sak innan vi börjar våra tester, så vi ser till att läsa om produkten för att se om den är värd en rekommendation. Sidan innehåller annonslänkar.

De flesta av oss soldyrkare har insett hur otroligt viktigt det är med en bra solkräm, oavsett hur väl vi tycker att vår hud tål solen. En bra solkräm ger oss en snyggare solbränna och skyddar oss från det skadliga UV-ljuset. I vårt stora test av just solkrämer ska vi titta på vilka som är marknadens bästa, billigaste och mest köpvärda solkrämer.

Recension av solkrämer – Så här gick det till

I vår guide om solkrämer har vi valt ut fyra produkter som stack ut i det stora utbudet. Valet är baserat på den information vi samlat in från nätet och som vi utgått ifrån när vi rangordnat produkterna. Data vi samlat in har bestått av omdömen, produktfakta, kundrecensioner och även seriösa testresultat i de fall sådana funnits att tillgå.

I testet hittar du bra solkrämer som är relativt billiga, men som inte minst är prisvärda eftersom de erbjuder ett effektivt solskydd. Dessutom ger de en bra helhetsupplevelse vid användning, vilket är en nog så viktig faktor.

Studier har nämligen visat att krämer som känns obehagliga att applicera och lämnar en kladdig hinna efter sig, tenderar att göra så att vi smörjer in oss mer sällan. Det är alltså definitivt värt att tänka på kvalitet när det gäller solkrämer, eftersom det är en så otroligt viktig produkt för vår hälsa.

Parametrar vi vägt in i valen av bästa solkräm:

 1. Effektivitet för skydd av solen
 2. Absorption
 3. Hurudan förpackning produkten har
 4. Kvalitet på innehåll

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 är överlägset bäst på flera sätt. Om vi börjar med att titta på innehållet, hittas här varken konserveringsmedel, nanopartiklar eller parfym. Framförallt slipper användaren de omdebatterade, artificiella ämnen som kan vara hormonstörande.

Återfuktande och hypoallergen

Krämen är också rikligt återfuktande och stärkande, vilket i kombination med att den är hypoallergen gör att den även passar personer med väldigt känslig hy. Har du familjemedlemmar som har atopiskt eksem, finns det goda möjligheter att EVY Sunscreen Mousse SPF 30 ändå kan användas på dem.

Om vi frångår innehållet litegrann och istället tittar på hur solkrämen är att applicera, har vi lika goda nyheter där. Huden absorberar snabbt krämen och den kladdar i stort sett inte alls.

Mjukgörande effekt

Testpersoner har uppgett att den också verkligen känns mjukgörande och vårdande på huden. Framförallt lämnar solkrämen ingen kladdig hinna efter sig som du måste vänta på att ska torka in. Att solskyddet är i form av en mousse, gör det också till en trevlig upplevelse att applicera den. Familjens yngre medlemmar brukar också uppskatta moussen och den rankas ofta i olika solskydd barn test.

Applicera rätt mängd

Det användaren bör se upp med här, är att det är väldigt lätt att få för mycket mousse i handen, när den trycks ut från flaskan. Det gäller alltså att tänka lite på hur du använder den, så att du inte ofrivilligt får ut allt med en gång.

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 innehåller också både UVA- och UVB-skydd, vilket gör att den även skyddar mot de farliga solstrålarna. Moussen är vattenfast och klarar alltså ett dopp i havet eller i poolen.

Men kom ihåg att det är viktigt att du återapplicerar krämen under dagen ändå. Trots allt försvinner det alltid en del kräm när vi svettas eller när vi vistas väldigt mycket i vattnet. Det här gäller alla typer av solskyddskrämer.

Mycket kvalitet för pengarna

Enligt företagets egen information håller solkrämen i upp till 6 timmar. Det här är inte den billigaste moussen, men däremot får du överlägsen kvalitet, vilket vi i sanningens namn tycker att ska vara det viktigaste, när det gäller en så viktig sak som solskyddskräm.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • Med UVA- och UVB-skydd
 • Kladdar inte
 • Utan tillsatser och konserveringsmedel

Nackdelar:

 • Lätt att få för mycket ur flaskan

Solkräm för ansiktet är ett kapitel för sig, det vet alla som har behov av en sådan produkt. Ett generellt problem är att krämen lägger sig som en fet, kladdig hinna på ansiktet som det till och med är svårt att lägga en bra sminkning på. Hudens lyster pratas det ju mycket om nuförtiden, men många solskyddskrämer för ansiktet passerar definitivt den gränsen och erbjuder endast kladd.

Kort kan det sägas kan sägas att EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 är ansiktsvarianten av vår bäst i test-vinnare. Den här ligger alltså inte långt efter vår vinnare rent kvalitetsmässigt, men eftersom den endast är avsedd för ansiktshyn, har den inte samma allround-funktion. Men den har var lika överlägset bra kvaliteter.

Ett brett spektrum av skydd

Moussen innehåller både UVA och UVB-skydd och absorberas snabbt och smidigt av huden. Det här är verkligen en ansiktsprodukt du kan njuta av som en helt vanlig, högkvalitativ ansiktskräm. Den ger en fräsch och semi-matt finish. Du får definitivt ingen kladdig hinna som du behöver vänta på att ska torka in. Den passar också utmärkt att ha som primer under din sminkning.

Även innehållsmässigt påminner den mycket om vår bäst i test produkt. Här finns inga konserveringsmedel, parabener eller andra kroppsfrämmande ämnen. Det här är en produkt vi rekommenderar att du använder redan när vårens första, starka strålar tittar fram och börjar påverka huden.

EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 solkräm ansikte, är helt enkelt det perfekta alternativet för den som vill ha en kvalitativ ansiktskräm med bra ingredienser som samtidigt ger ett högt solskydd.

Lång hållbarhet

En fördel med den här typen av flaskor som EVY:s solskyddskräm levereras i, är inte minst att inget syre kommer i kontakt med själva produkten. Det gör att krämen inte härsknar lika snabbt som produkter i vanliga förpackningar gör. Därför har EVY solskyddskrämer också extra lång hållbarhet.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • Snabbt absorberande
 • Hög solskyddsfaktor
 • Passar bra som primer under sminket

Nackdelar:

 • Flaska som är svår att dosera med

Även Bioline Sundefense SPF 30 Face And Body Cream, har ett flertal egenskaper som gör att den här passar bra för många olika typer av användare. Till att börja med är krämen anpassad för både kropp och ansikte, vilket är jättepraktiskt för den som använder större mängder solskyddsfaktor. Solskyddet är högt, vilket gör att den passar bra att använda vid sol och bad.

Väldoftande och lättabsorberande

Krämen är också väldigt lätt att applicera och ger en fräsch känsla och doft. Den absorberas snabbt av huden och här finns ingenting av den kladdiga yta så många allroundkrämer med solskyddsfaktor för med sig.

Många gillar doften väldigt mycket, men den som är känslig bör vara medveten om att den också kan upplevas som stark, om man inte gillar parfymerade produkter. Den har dock inget av den där klassiska solskyddskrämsdoften som de flesta inte gillar.

Praktiskt förpackad

Även Bioline Sundefense SPF 30 är vattenresistent och klarar av att du svettas och tar ett dopp. Du bör naturligtvis fylla på med skydd regelbundet i alla fall. Den mjuka tuben krämen leveras i är smidig, eftersom den gör att du lätt får ut allt innehåll. Tuben går även utmärkt att klippa upp, för att få ut de allra sista dropparna när den börjar ta slut.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • Vattenresistent
 • Lätt för huden att ta upp
 • För både ansikte och kropp

Nackdelar:

 • Stark doft enligt vissa användare

Hur fungerar solkräm?

Solkräm fungerar genom att innehålla ett eller flera typer av ämnen som bildar ett filter på huden. Man brukar skilja på kemiskt filter och fysikaliskt filter. Solskydd kan innehålla ett av dessa filter, eller båda. Det viktiga är att en solskyddskräm skyddar mot både UVA- och UVB-strålar, eftersom båda anses vara en bidragande orsak till cancer.

Hur mycket skydd en solkräm ger, anges med SPF, Sun Protection Factor. En kräm med solskyddsfaktor 50, minskar UVB-upptaget i huden med cirka 98 % under ett visst antal timmar och sedan minskar skyddet. Många börjar med högre solskyddsfaktor på våren och försommaren, för att sedan minska ner den när huden fått en lite brunare ton och är mer skyddad från att bli bränd.

Hur du bäst använder en solkräm

För en vuxen person rekommenderas oftast ca två matskedar eller 30 ml solkräm, vid varje insmörjning. När det gäller barn, brukar en bra riktlinje vara att huden ska bli vit av krämen vid insmörjning. Svettas användaren mycket, är det väldigt viktigt att smörja oftare.

Personer med ljus hy och rött eller blont hår, bör generellt sett använda en solkräm med hög skyddsfaktor. Men bara för att du har mörk eller olivfärgad hy som tål solen bra, är det viktigt att ändå inte skippa solskyddsfaktorn. Att åtminstone börja med en faktor på 20 i början av säsongen, är alltid en god idé även om du tycker att du tål solen bra.

Testpanelens resultat – Solkräm bäst i test

Det var inte alls svårt att välja EVY Sunscreen Mousse SPF 30 till bästa solkrämen. Ett återkommande diskussionsämne när det gäller solskyddskrämer, brukar vara att de innehåller så pass mycket kemikalier att det gör folk oroliga.

Här slipper användaren bekymra sig för det, eftersom den inte innehåller kroppsfrämmande och hormonstörande ämnen. Huden absorberar snabbt moussen som är skön att applicera och dessutom återfuktar effektivt. En självklar vinnare, helt enkelt!

BAKMASKIN – BÄSTA & BILLIGASTE – TEST
TOPP 4 ROBOTGRÄSKLIPPARE – BÄSTA & BILLIGASTE – TEST!