TOPP 5 WEBBHOTELL – BÄSTA & BILLIGASTE – TEST!

Vi tar hänsyn till riktiga kundrecensioner innan vi beslutar att presentera en produkt. Varje åsikt som ges är ärlig, opartisk och seriöst undersökt med korsreferenser. Genom att vara grundliga och opartiska i våra tester kan vi känna oss säkra på att våra läsare gör ett bra produktval. Vi gör samma sak innan vi börjar våra tester, så vi ser till att läsa om produkten för att se om den är värd en rekommendation. Sidan innehåller annonslänkar.

Det är inte helt lätt att välja webbhotell bland det utbud som finns idag. För att underlätta för er har vi jämfört 22 stycken av de bästa webbhotellen och valt ut fem stycken som är bäst i vårt test. Vi har gjort en rättvis jämförelse där vi undersökt hur marknaden ser ut i Sverige såväl som internationellt.

Såhär gjorde vi testet

Vi har kikat på olika kriterier för att kunna jämföra test webbhotell. På första plats har vi valt det webbhotell som vi anser vara bäst. Kriterierna vi utgått ifrån är kundsupport, stabilitet, prestanda samt själva kostnaden.

Nedan listar de fem bästa webbhotellen:

Billigt webbhotell från 39 kr/mån

Att hitta ett billigt webbhotell är något som många med en stram budget önskar. På Egen Sajt betalar du endast 39 kr/mån och du betalar endast för det som du använder. Dessutom har du 30 dagars öppet köp om du inte är nöjd.

Stort basutbud som täcker de flesta behov

När du beställer kan du välja deras standardalternativ för din webbsida vilket räcker mer än väl för vanliga behov. Du kan sedan själv välja om du vill öka dina alternativ vid behov om din sida skulle bli populär och få fler besökare.

Bra e-posthosting & övriga tjänster

Hos EgenSajt kan du välja mellan fyra olika hostingpaket: E-post standard, Standard resurser, Extra resurser och Anpassade resurser. Deras E-posthosting är gratis hos just denna leverantör och du behöver endast betala för domänen.

SSL ingår i priset!

När det gäller standardpaketet och paketet med extra resurser kostar det 30 resp. 63 kr i månaden (exklusive moms). Det ingår ett kostnadsfritt SSL-cert i samtliga webbhotellspaket och du kan driva de flesta mindre webbplatser genom att använda detta.

I alla de tre webbhotellspaketen ingår ett kostnadsfritt SSL-cert, och standardpaketet är fullt tillräckligt för att driva de allra flesta mindre webbplatser. Medan vissa andra aktörer har valt att tillhandahålla obegränsad trafik åt sina kunder, har EgenSajt valt att begränsa trafiken.

Flexibel hosting med enkel möjlighet för utökning vid behov

Om 1 GB trafik i månaden inte räcker och du behöver öka trafikmängden kostar detta extra (4 kr i månaden för 2 GB och 23 kr per månad extra för 5 GB). Även lagringsutrymmet är något begränsat.

Hög säkerhet

EgenSajt har utvecklat en av marknadens bästa webbhotellsplatformar inom serverdrift och har en programvara med hög driftsäkerhet. Det innebär att de kan erbjuda kundanpassade lösningar.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • kunder betalar endast för vad de använder
 • har som enda svenska webbhotell infört resursanpassning
 • du behöver inte förhålla dig till en förutbestämd mall som är tänkt att passa alla kunder utan du kan anpassa webbhotellet på ett sätt som passar just dina syften.
 • du kan anpassa mängden resurser utifrån dina specifika behov

Nackdelar:

 • begränsad trafikmängd, kostar extra för mer
 • Lite utrymme och plats för din hemsida, e-post m.m

Webbhotell med allt du behöver

På Loopia kan du enkelt komma igång med din egen hemsida, e-post, blogg eller webbutik. De tar hand om alla tekniska bitar vilket ger dig fritt utrymme att ägna dit åt annat.

Billigt pris från 39 kr / mån

Loopia är också ett billigt alternativ för webbhotell och kostar 39 kr/mån första året! Jämför webbhotell och se själv vilket paket som passar dig och dina behov.

Stabil & pålitlig webbplattform

Loopia använder sig utav webbplattformen Boost som är både stabil och snabb. Den ingår i samtliga av deras webbhotellspaket. För dig som har företag som kräver en hemsida med mer prestanda är deras paket Företag och Företag Plus att rekommendera.

Loopia är ett av Sveriges största och äldsta webbhotell och har sitt huvudkontor i Västerås.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • ett stort och seriöst företag
 • Lättanvänt gränssnitt och prisvänliga tjänster
 • bra tjänsteutbud

Nackdelar:

 • dyrare än många andra webbhotell om man vill ha större paket

Molnbaserat Webbhotell med cPanel som kontrollpanel!

Miss Hosting erbjuder tjänster för 9 kr/månad om du väljer ett Basic paket. Ett litet och billigt paket som passar dig som precis startat ett bolag. Jämför med de övriga webbhotellen så ser du att detta är ett prisvärt alternativ för dig som vill starta nytt.

Misshosting erbjuder webbhotell, VPS och dedikerade servrar i flera olika varianter. De har fått höga omdömen för sin expertis och även för sin kundsupport. Det kan vara en fördel för den som inte är särskilt insatt i vad det innebär att använda webbhotell.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • valuta för dina pengar
 • bra support
 • erbjuder obegränsat med trafik till din hemsida

Nackdelar:

 • Tjänsteutbudet är inte unikt
 • marknadsför de olika tjänstepaketen utifrån rätt oklara tekniska specifikationer

Bygg din dröm online

One.com erbjuder ett fullständigt paket av webbplatsverktyg, hosting och personlig e-post. De hjälper dig att bygga din webbplats och även att hitta eller överföra ditt domännamn. Med det sagt är det enkelt att använda och lätt att komma igång med!

Om du väljer deras webbhotell kommer du att använda en kontrollpanel som de själva utvecklat. I den gör du samtliga av dina administrativa åtgärder för dina domäner, hemsidor och e-post. Du kan även använda dig av det kända webbverktyget WordPress.

Företaget grundades i Danmark 2002 och har som mål att erbjuda olika webbhosting-tjänster till en låg kostnad till både företag och privatpersoner.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • du kan skapa och strukturera din webbplats precis som du vill
 • erbjuder hjälp med att hitta och överföra domännamn
 • inga begränsningar – du kan skapa obegränsat med underdomäner
 • bra och låga priser
 • enkelt och säkert

Nackdelar:

 • långsamma svarstider på servrarna
 • företaget använder sig av gammal hårdvara på sina servrar

Obegränsat antal domäner

Inleed erbjuder olika tjänster som passar både företag och privatpersoner. Med tjänster som webbhotell, domännamn och olika server att välja mellan är de ett bra alternativ att välja på marknaden.

Speglade hårddiskar

De använder sig av speglade hårddiskar på samtliga av sina servrar vilket innebär att de tar dagliga backuper på ert konto som de i sin tur sparar på separata servrar. Det ger dig som kund trygghet.

DirectAdmin

De använder sig av DirectAdmin som kontrollpanel. Vad är då DirectAdmin? DirectAdmin är en kontrollpanel som gör det lätt att administrera sin hemsida. Det betyder att ni kan använda hur många hemsidor och domäner som ni önskar under ett och samma webbhotellskonto.

Nyckelfunktioner:

Spekifikation:

Fördelar:

 • Trafiken per månad är bra och fullt rimlig till priset
 • Supporten är i världsklass – De erbjuder telefon, e-post, chat och även Skype

Nackdelar:

 • andra webbhotell erbjuder mer trafik i jämförelse
 • erbjuder något mindre utrymme för dina hemsidor än deras konkurrenter

FAQ – Frågor och svar

Vad är ett webbhotell?

Kortfattat är ett webbhotell en hostingtjänst för din hemsida. Webbhotellet består av ett antal servrar med stort utrymme som du hyr en plats på. De ansvarar helt enkelt för att hålla din hemsida uppe dygnet rum. Smidigt och bra.

Webbhotellen har också fler tjänster än att de hanterar din hemsida på deras servrar. Dessa inkluderar SSL-Certifiering, domänregister m.m.

För att komma igång behöver du endast registrera dig, betala och så fort det är bekräftat så har du en domän. Därefter kan du logga in och börja arbeta på att skapa din alldeles egna hemsida!

Hur väljer jag rätt webbhotell?

För att göra det enkelt för dig har vi sammanställt en jämförelse över olika webbhotell som är populära på marknaden idag. Den vi ser som etta i dagsläget är helt klart EgenSajt.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till?

Kundsupport

När det gäller beslutandet av vilket webbhotell du ska välja så kan det vara bra att kolla så att de har en god kundsupport. Om det uppstår problem så kan det vara bra att du som trygg vet om att du är i trygga händer och får den hjälp du behöver. Särskilt viktigt är det för dig som inte är särskilt van vid tekniken och behöver snabba lösningar på problem som uppstår. Det ska inte vara krångligt att använda sig utav webbhotell. Målet är att du ska kunna skapa dig en hemsida enkelt och effektivt. Det kan därför vara bra att kollar på hur tillgänglig, kunnig och samarbetsvillig kundsupporten är.

Stabilitet

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är själva stabiliteten. Här kikar vi på pålitlighet, kompatibilitet och säkerhet. Pålitligheten gäller hur ofta leverantören faktiskt levererar det som utlovats. Det är viktigt att kunna lita på sin leverantör och veta att du får det du betalar för. Vad gäller kompatibilitet bör du se till att din typ av operativsystem stöds då du troligtvis inte kommer att vilja byta det. Slutligen är säkerheten jätteviktig. Det gäller att ha koll på sådant som brandväggar, dagliga säkerhetskopieringar och användarautentisering. Men som tidigare nämnt kan du få hjälp med allt detta hos en bra kundsupport!

Prestanda

När du väljer ett webbhotell ska du börja med att utvärdera dina behov på hårddiskutrymme och bandbredd. Skulle din webbplats ha massor av grafik, mängder av sidor och hög trafik behöver du säkerligen en hel del bandbredd och diskutrymme. En del webbhotell erbjuder obegränsat med utrymme så det kan vara värt att kolla upp vilken som just passar dig och dina behov. Om du inte kräver särskilt mycket prestanda på din webbplats kan du komma undan med billigare alternativ på webbhotell. Det kan därför vara bra att göra recensioner webbhotell och kolla vad andra tycker om just den du är intresserad av att använda.

Priset för webbhotellet

Slutligen behöver du kolla på vilket pris du är villig att betala för din webbdomän och vilka priser som erbjuds på marknaden. Olika webbhotell har olika priser beroende på vad de erbjuder för tjänster. Återigen kan du som inte är i behov av en webbplats med hög prestanda och mycket diskutrymme komma undan med billigare alternativ.

Å andra sidan kan det vara enkelt och självklart att välja det billigaste alternativet till en början men du kommer efterhand att upptäcka att du trots allt får mer för pengarna om du väljer att betala lite mer. Låga priser är alltid trevliga men om du är villig att betala mer så får du oftast bättre kundservice, fler tjänster, mer utrymme, bredband osv. Det kan vara värt att ha det i åtanke när du gör ditt val av webbhotell.

Hur kommer det sig att webbhotell har blivit så billiga?

År 2021 finns det betydligt fler leverantörer på marknaden än vad det tidigare har gjort. Det finns även tekniskt smarta lösningar som innebär att du kan få stor valuta för dina pengar. Det är värt att komma ihåg att ett billigt webbhotell inte säkert innebär ett dåligt webbhotell. Faktum är att du kan få ett välfungerande webbhotell med bra kundservice även till låga priser. Allt beror i slutändan på vad du som kund söker och behöver. Det finns oftast en rad olika paket att välja på och många av dessa paket innefattar basic varianter som du som precis startat ett företag kan välja att börja använda innan du går över till ett dyrare alternativ.

Webbhotell för företag?

Har du ett företag finns det mängder av prisvänliga paket att tillhandahålla. Det är precis lika enkelt att skaffa webbhotell för företag som det är att skaffa webbhotell som privatperson. Även här spelar viktiga faktorer roll som bra kundsupport, stabilitet, prestanda och kostnaden för webbhotellet. Det kan även vara bra för företag att tänka på att kolla så att det finns en snabb och proaktiv support då företag inte har tid att slösa. De behöver även kolla så att det finns SSL certifikat, backuper behöver göras och även förvaring av driftstörningar. Slutligen behöver det finnas snabb hastighet så att hemsidan kan vara uppe och välfungerande för besökare.

TOPPLISTA (4) RITPLATTOR – BÄSTA & BILLIGASTE – TEST!
MOTIONSCYKEL – BÄSTA & BILLIGASTE – TEST