Topp 6 Hamburgerpress – Bästa & Billigaste – Test!

Nu när det snart är sommar och dags för årets grillsäsong, kan det i synnerhet vara bra att köpa en riktigt bra hamburgerpress. För vad passar bättre en ljummen sommarkväll en riktigt saftig, hemgjord burgare med goda tillbehör. Din familj uppskattar säkerligen att du grillar goda hamburgare till dem. Du kan bjuda in dina vänner eller varför inte grannar till en god hamburgerfest.

Det är dessutom mycket vanligt idag att folk viss ha variation på vad de äter. Du kan välja att bjuda på både nöt biffar, en blandning av gris och nöt biffar och därtill även broilerbiffar. Inte för att glömma vegetarianer så kan du också bjuda på till exempel biffar gjorda på bönor. Så därför har vi gjort ett hamburgerpress test för att se vilket som är det bästa köpet.

Så gjorde vi testet

Att genomföra undersökningar och göra granskningar på de bästa hamburgerpressen kan såklart vara fördelaktigt. Med ett öppet internet som finns i dag är denna process rätt så enkel. Oftast hittar vi ganska trovärdiga recensioner på nätet om de produkter vi vill testa. Innan vi testar produkterna, ser vi därför till att vi läser igenom en hel del omdömen och recensioner på olika tester om exempelvis hamburgerpress gjutjärn. På så vis kan vi skaffa oss en övergripande blick på de produkter vi testar.

Det finns ju ingen anledning att samla alla hamburgerpressar i hela världen och sedan testa när man redan från början till exempel kan sortera bort en hel del av dem. Vi samlar alltså in ett begränsat antal hamburgerpressar och genomför sedan flera tester för att få fram resultaten, som alltid för att hitta den bästa och billigaste produkten.

För att identifiera en bästa och billigaste hamburgerpressen måste man därmed sätta dessa två faktorer i relation med varandra. Det är inte i allmänhet så svårt att hitta den billigaste hamburgerpressen. Det är bara att kolla efter priset när du är inne hos tillverkaren eller återförsäljarens webbsidor. Däremot kan det vara knepigt att hitta en hamburgerpress som är billig men ändå har en hel del prestanda och prisvärdhet.

Vi har dock gjort det hela relativt enkelt, genom att mäta hur bra den presterar i jämfört med dess pris. Närmare bestämt, har vi som avsikt att vis dig den bästa och billigaste skärmaskinen.

Saker vi kollade på när vi testade

 • Pris.
 • Hur många biffar du kan pressa samtidigt.
 • Hur hållbar den är.

1. Sagaform Hamburgerpress – Bäst i test

Fördelar

 • Du får biffar i två olika storlekar
 • Den håller bra sin form.
 • Biffarna blir snabbt klara.

Nackdelar

 • Den är dyrare än de flesta modellerna.

Fakta om Gefu Hamburgerpress

Sagaform hamburgerpress gör det enklare för dig när du vill göra dina hamburgare. Du pressa bara hop den mängd köttfärs eller exempelvis bönmix du vill använda och placera massan i pressen. Du får den lätt till den formen som du önskar med hjälp av porslinpressen.

Det är bara för dig att välja mellan två olika storlekar på din hamburgare och du får dem att se professionella ut med ett räfflat mönster på dina egengjorda hamburgare. Denna hamburgerpress är gjord av rostfritt stål och porslin, därför går den även att diska i diskmaskin. För att vara säker på att inga bakterier från köttet fastnar i hamburgerpressen, är det mycket bra att du kan sätta den i din diskmaskin.

Med denna press kan du hur enkelt som helst få ut hamburgerbaren och efter de kan du grilla den på din grill. Biffen håller ihop mycket bra och blir även mycket snabbt klar. Det räfflade mönstret hjälper också till med att biffen ska stekas bra och bli klar snabbare. Helt enkelt så är det lätt, snabbt och gott att använda Sagaform Hamburgerpress!

Denna är mycket lik en klassisk hamburgerpress men dessutom har den lite extra finesser, bland annat har den detaljer i porslin. Du kan lätt välja mellan två olika storlekar när du ska göra dina biffar. Denna modell har kombinerat lite av de enklaste modellerna och den lite lyxigare modellen. Den har dock ett lite högre pris än de flesta andra modellerna. Biffarna blir däremot lite större, vilket säkert inte skadar någon.

Specifikationer

 • Dess varumärke är Sagaform.
 • Du kan diska den i diskmaskinen.
 • Dess diameter är 13,4 cm.
 • Den är 8 cm hög.
 • Storleken på hamburgarna blir 120 g eller 180 g.
 • Materialet är rostfritt stål av hög kvalitet och porslin.

2. Landmann Hamburgerpress – Omdöme

2. Landmann Hamburgerpress - Omdöme

Fördelar

 • Den är billig.
 • Du kan pressa två biffar samtidigt.
 • Den är mycket hållbar.

Nackdelar

 • Den är tung eftersom den är gjord av gjutgärn.

Fakta om Landmann BBQ Hamburgerpress

Denna hamburgerpress är en dubbelpress och pressar därmed två hamburgare samtidigt. Den är gjord i gjutjärn och är därför tung att bära och dess handtag är försedd med gummi. Tyngden gör det dock bättre vid användningen eftersom biffara blir då bra pressade. Och därtill gör gummihandtaget den enklare att hantera. Insidan av järnet är räfflat, så du får med denna hamburgerpress de klassiska ränderna. Eftersom gjutjärn är ett mycket tåligt material, kommer din press att hålla mycket länge. Därtill kan du dessutom steka i ugnen dina biffar direkt i hamburgerpressen på grund av dess material som tidigare nämnts är gjutjärn.

Specifikationer

 • Varumärket är Landmann.
 • Dess färg är svart.
 • Materialet är gjutjärn.
 • Du kan diska den i diskmaskinen.
 • Dess diameter är 11,5 cm.
 • Dess höjd är 2 cm.

3. Zyliss Hamburgerpress – Test

Fördelar

 • Den finns i två olika storlekar.
 • Den har en smart design med utdragbar bricka.

Nackdelar

 • Den är något dyrare än andra modeller.
 • Inte lika bra kraft.

Fakta om Zyliss Hamburgerpess

Detta är en lite lyxigare modell av hamburgerpress. Denna press är tillverkad på ett speciellt sett så att du inte ska behöva hantera köttfärsen för länge. Du kan alltså dra ut en bricka med den färdigpressade hamburgaren. Detta gör det mycket lättare för biffen att hålla ihop när den sedan ska ut ur själva hamburgerpressen. Dessutom kan du flippa ner den direkt i pannan eller på grillen från brickan. Du behöver således inte ens röra i den färdiga hamburgaren om du inte vill.

Du kan dessutom välja hur stor din hamburgare ska bli. Det är bara att justera på locket och bestämma din storlek. Hamburgerpressen är såklart non-stick, vilket gör att det lätt lossnar och inte går i bitar. Brickan har också det räfflade mönstret som ger hamburgaren dess klassiska och professionella utseende. Denna modell kan dessutom diskas i diskmaskinen och har närmare bestämt också 5 års garanti. Detta är en mycket bra sak, speciellt om du planerar att använda den mycket. Den här moderna och smarta hamburgerpressen är dessvärre en aning dyrare än de andra modellerna. Till och med dyrare än dubbelpressen. Men om du vet att du kommer att använda den regelbundet, så kan du gärna satsa lite mera än planerat. Denna modell är speciellt praktisk och gör det lätt för dig att göra biffar i lika storlek.

Specifikationer

 • Varumärket är Zyliss
 • Du kan diska den i diskmaskinen
 • Storleken på hamburgarna blir 113 g och 225 g.

Vad är en hamburgerpress?

Du använder en hamburgerpress då du vill pressa ihop till exempel nötfärs till en hamburgare. Den kanske är lite onödig, men den är dock praktisk. Du får lika stora biffar som i sin tur är behändigt då du ska steka dem. Dina biffar kommer alltid att bli färdiga samtidigt och blir dessutom snabbt färdiga. Du kan gärna använda dig av en köksvåg får att få biffarna precis lika stora. De olika modellerna är planerade för en viss mängd massa. Det är bara att läsa i instruktionerna vad som just din press behöver. Dina alla biffar kommer också att bli exakt lika stora.

Hur väljer jag rätt hamburgerpress?

Du får börja med att fundera på hur mycket du kommer att använda din hamburgerpress. Vill du att den är lätt eller vill du hellre att den är tyngre så att den pressar bättre? Du vill kanske pressa två biffar på en gång, då väljer du en sådan modell. Kanske är det storleken på biffarna som du tycker är viktigast. Då är det bara att välja den modell av hamburgerpress som pressar ut just den storlek du vill ha.

Vilken hamburgerpress var bäst i test?

Den bästa hamburgerpressen var Gefur Hamburgerpress. Denna modell är enkel och smidig. Du får två biffar på en gång som håller bra sin form och dessutom snabbt blir färdiga. Det går även att välja två olika storlekar på biffarna. Du kan också diska denna hamburgerpress i din diskmaskin.

FAQ

Hur rengör jag min hamburgerpress?

Det finns en massa olika modeller att välja mellan och de kan alla vara lite olika i fråga om tvätt. Vissa modeller kan du tvätta i diskmaskinen, medan däremot andra kan vara gjorda helt eller delvis av ett material som inte tål maskindisk. Du får helt enkelt kolla bruksanvisningen på den modell som du har köpt för att veta hur det är för din modell.

Hur hållbar är min hamburgerpress?

Olika modeller är gjorda av olika material. Som till exempel modeller gjorda i gjutjärn håller så gott som för evigt. Medan modeller där det ingår plast delar kan snabbare gå söner. Så du kan också tänka på detta då du ska välja vilken du vill skaffa åt dig.

Var kan jag köpa en hamburgerpress?

Du kan köpa din hamburgerpress i en vanlig butik, i ett varuhus, i olika köpcenter eller till exempel i en specialbutik för köksutrustning. Det finns även en hel massa olika nätbutiker var du hittar flera olika modeller att välja mellan. Om du vill jämföra priser på olika modeller eller en och samma modell i olika butiker går det utmärkt att hitta den informationen på nätet via olika sidor. Du kan även läsa olika recensioner om alla hamburgerpressar, så att du vet hurdan press som passar dig.