Luftrenare – BĂ€sta & Billigaste – Test

Du vet redan att det Àr viktigt att regelbundet rengöra ditt hem, men det finns en del bortom ytan som ofta tittas över: luften. Att anvÀnda en luftrenare kan hjÀlpa till att sÀkerstÀlla att luften du andas in Àr ren, men inte alla luftrenare Àr skapade lika. DÀrför grÀvde vi in i forskningen för att hitta de bÀsta luftrenarna pÄ marknaden.

Effektiviteten hos luftrenare i verkliga situationer kommer sannolikt inte att efterlikna de kontrollerade förhÄllandena i ett laboratorium. Det betyder att det kan vara svÄrt att mÀta hur effektiv en luftrenare faktiskt Àr. Vi undersökte de flesta av dessa luftrenare genom att utvÀrdera deras kontroller och grÀnssnitt för enkel anvÀndning, förutom att granska specifikationer och testdokumentationer och vÀlja bland mÀrken vi kÀnner och litar pÄ.

Nedan finner du en topplista över de bÀsta & billigaste luftrenarna pÄ den svenska marknaden. Alla vÄra redogörelser och presentationer uppdateras frekvent & det kan innebÀra att produkter dels försvinner, och dels byter placering. Det Àr trots allt en rangordnad lista över de bÀsta alternativen.

Lista över BÀsta & Billigaste luftrenare:

1. Cleverio Air Purifier App-styrd luftrenare

Renar upp till 119 m³/h, perfekt för sovrummet
“Billigast”

Nummer ett pÄ listan över luftrenare finner vi den appstyrda och Wifi-styrda luftrenaren med 360°-graders filter i tre lager, varav ett HEPA 13 och ett av aktivt kol som neutraliserar dofter. Tar bort 99.97% av luftburna partiklar ner till 2,5 ”m. Perfekt för pollenallergiker! Filtrerar upp till 119 m³/h luft och passar dÀrför perfekt i sovrummet eller kontoret. Renar luften i ett mindre rum pÄ endast 20 minuter.

2.
Xiaomi Mi Air Purifier 2H Luftrenare

Kan styras med röstassistent eller app
“PrisvĂ€rd”

Xiaomi Mi Air Purifier 2H Ă€r en kompakt luftrenare med 360°-graders filter i 3 lager. Tar bort 99.97% av skadliga partiklar ner till 2,5 ”m samt större partiklar och pollen. OcksĂ„ mycket effektiv i hus dĂ€r ved eldas, dĂ„ stora halter av PM2,5 hamnar i luften. Utrustad med wifi och app (iOS och Android) för trĂ„dlös styrning utanför hemmet, och ger statistik och data över luftens kvalitet. Extremt strömsnĂ„l – drar endast 4,8 W i sovlĂ€ge.

3.
Xiaomi Mi Air Purifier Pro Luftrenare

Renar upp till 500 mÂł/h
“BĂ€sta”

Kraftfull luftrenare med 360°-graders filter i 3 lager. Tar bort 99.97% av skadliga partiklar ner till 2,5 ”m samt större partiklar och pollen. OcksÄ mycket effektiv i hus dÀr ved eldas, dÄ stora halter av PM2,5 hamnar i luften. Renar 500 m³/h pÄ endast 60 minuter. Utrustad med wifi för trÄdlös styrning utanför hemmet, och ger statistik och data över luftens kvalitet. Precis sensor mÀter mÀngden PM2,5 med laser.

Hur testar vi luftrenare?

Att genomföra undersökningar och granskningar pÄ diverse luftrenarna kan sÄklart vara fördelaktigt. Med ett öppet internet Àr processen i regel dessutom ganska enkelt. Oftast finner man ganska tillförlitliga och sammanfattande recensioner pÄ nÀtet om produkter.

Innan vi testar produkter, ser vi dÀrför till att vi lÀser igenom en hel del omdömen och recensioner. PÄ sÄ vis kan vi skaffa oss en övergripande bild kring produkterna vi testar. Det finns ju ingen anledning att samla alla luftrenare i hela vÀrlden och sedan testa nÀr man redan frÄn början kan sortera bort en hel del av dem.

PoÀngen Àr att vi samlar ett antal olika luftrenarna för att sedan genomföra vÄra utmanande tester. MÄlet Àr som bekant att hitta den bÀsta och billigaste produkten. Hur gör man dÄ det?

BĂ€sta & Billigaste

För att identifiera en bÀsta och billigaste luftrenarna mÄste man givetvis sÀtta dessa tvÄ faktorer i relation med varandra. En billig luftrenare Àr ju oftast sÀmre Àn en dyrare. Notera ordet oftast. Hur som helst, Àr det i allmÀnhet ingen match att identifiera de billigaste luftrenarna.

Det Àr bara att sortera efter pris nÀr du befinner dig hos tillverkaren eller ÄterförsÀljarens webbplats. DÀremot kan det vara knepigt att identifiera en luftrenare som Àr billig men trots allt besitter en hel del prestanda och prisvÀrdhet.

Vi har dock gjort det hela relativt enkelt – genom att mĂ€ta just prestanda i förhĂ„llande till billigheten. NĂ€rmare bestĂ€mt, har vi tagit pĂ„ oss uppgiften att presentera den bĂ€sta och billigaste luftrenare.

Omdömen & Recensioner

Innan man köper en ny luftrenare bör man alltid titta igenom forum, recensioner, sociala medier eller andra grupper som förmedlar omdömen kring produkter. Genom att lÀsa tidigare kunders erfarenhet behöver man dÀrför inte begÄ samma misstag.

Som vi beskrev tidigare har vi gjort vĂ„rt yttersta för att presentera de bĂ€sta och billigaste alternativen – dessa Ă€r alltsĂ„ baserade pĂ„ bland annat kundomdömen. Dock, Ă€r det oftast bra att ta del av flera olika kĂ€llor.

Genom att anvĂ€nda sig av flera olika recensioner och omdömen kan man fĂ„ en bĂ€ttre och mer övergripande bild kring vilken luftrenare som faktiskt Ă€r bĂ€st och framförallt – passar dina behov.

Sammanfattningsvis

Innan man bestĂ€mmer sig för att köpa en luftrenare Ă€r et alltsĂ„ fördelaktigt att lĂ€sa igenom omdömen och recensioner pĂ„ nĂ€tet. Vi har presenterat ett par alternativ som vi anser hĂ„ller mĂ„ttet. Även om dessa betyg och rangordningar Ă€r baserade pĂ„ andra recensioner och egna tester – kan det likvĂ€l vara en bra idĂ© att ha lite is i magen och skapa din egen uppfattning kring luftrenarna.

Detta fÄr man i regel genom att hela tiden stÀlla sig kritiskt, till exempelvis topplistor och recensioner. Det Àr trots allt du som ska införskaffa dig en luftrenare, och det Àr dÀrför viktigt att du lyssnar till dig sjÀlv och gör just egen analys.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Compare items
  • Total (0)
JÀmför
0
Shopping cart