Oavsett om man Àr ute efter billigaste eller bÀsta routers, kan vi utlova en gedigen sammanstrÄlning mellan dessa. PoÀngen Àr att presentera en rangordnad lista över testade produkter för att underlÀtta för dig som gÄr i tankarna att köpa en trÄdlös router.

BĂ€sta & Billigaste Routers – Test:

1. TP-link Archer C7 TrÄdlös router AC1750

✅ Enkel installation via app
✅
Externa antenner och gigabit-switch
✅
Mesh-stöd

TP-link Archer C7 Àr en wireless AC-router med stöd för upp till 1750 Mb/s i överföringshastighet. Levereras förinstallerad och redo att anvÀndas. Konfigureras sedan enkelt via appen Tether (iOS och Android). Ger hastigheter pÄ upp till 1300 Mb/s pÄ 5 GHz-bandet och 450 Mb/s pÄ 2,4 GHz-bandet.

2. TP-Link Archer C6 Dualband Gigabit Wlan-Router

✅Upp till 1200 Mbit/s
✅ TrĂ„dlös 802.11ac-standard
✅ 4 externa antenner

TP-LINK Archer C6 har Wi-Fi-standard 802.11ac vilket Àr nÀstan 3 gÄnger snabbare Àn de andra N-hastigheten. Routern levererar dessutom en kombinerad trÄdlös dataöverföringshastighet pÄ upp till 1,2Gbps över Dual-Band. Med fem antenner, fyra externa och en intern, fÄr du en sÀker och trygg anslutning med stor tÀckning i hela ditt hem.

3. Asus RT-AC51U TrÄdlös router AC750

✅Upp till 733 Mbps för hög trĂ„dlös prestanda
✅Utökad trĂ„dlös tĂ€ckning med tvĂ„ fasta högförstĂ€rkande antenner
✅ USB-port för skrivarnĂ€tverk, delad lagring eller 3G-/4G-anslutningar

Detta 802.11ac chipset drivs av 5:e generationens WiFi (5G WiFi) och ger RT-AC51U snabbare trÄdlösa hastigheter Àn N-tekniken. Vid 2,4 GHz uppnÄr den 300 Mbps, och via 5 GHz-bandet fÄr du hela 433 Mbps. Denna typ av uppgraderade bandbredd har den dÀr extra kapaciteten du vill ha för ökat nöje hemma.

4. Asus RT-AC68U TrÄdlös router AC1900

✅Med Asus Aimesh / AiProtection
✅ Inbyggd VPN
✅ 1900 Mb/s
✅ FörĂ€ldrakontroll

Asus RT-AC68U Àr en wireless AC-router med stöd för upp till 1900 Mb/s i överföringshastighet. AnvÀnder dual-band-teknik för att bÄde ge höga hastigheter och god rÀckvidd (upp till 1300 Mb/s pÄ 5 GHz-bandet och 450 Mb/s pÄ 2,4 GHz-bandet). Enkel förÀldrakontroll med olika profiler som stödjer schemalÀggning och innehÄllsfilter appen.

Hur testar vi routers?

Att genomföra undersökningar och granskningar pÄ diverse router kan sÄklart vara fördelaktigt. Med ett öppet internet Àr processen i regel dessutom ganska enkelt. Oftast finner man ganska tillförlitliga och sammanfattande recensioner pÄ nÀtet om produkter.

Innan vi testar produkter, ser vi dÀrför till att vi lÀser igenom en hel del omdömen och recensioner. PÄ sÄ vis kan vi skaffa oss en övergripande bild kring produkterna vi testar. Det finns ju ingen anledning att samla alla routers i hela vÀrlden och sedan testa nÀr man redan frÄn början kan sortera bort en hel del av dem.

PoÀngen Àr att vi samlar ett antal olika routers för att sedan genomföra vÄra utmanande tester. MÄlet Àr som bekant att hitta den bÀsta och billigaste produkten. Hur gör man dÄ det?

BĂ€sta & Billigaste routern

För att identifiera den bÀsta och billigaste routern mÄste man givetvis sÀtta dessa tvÄ faktorer i relation med varandra. En billig router Àr ju oftast enklare Àn en dyrare. Notera ordet oftast. Hur som helst, Àr det i allmÀnhet ingen match att identifiera den billigaste routern.

Det Àr bara att sortera efter pris nÀr du befinner dig hos tillverkaren eller ÄterförsÀljarens webbplats. DÀremot kan det vara knepigt att identifiera routers som Àr billiga men trots allt besitter en hel del prestanda och prisvÀrdhet.

Vi har dock gjort det hela relativt enkelt – genom att mĂ€ta just prestanda i förhĂ„llande till billigheten. NĂ€rmare bestĂ€mt, har vi tagit pĂ„ oss uppgiften att presentera de bĂ€sta och billigaste routers som finns pĂ„ nĂ€tet.

Omdömen & Recensioner

Innan man köper en ny router bör man alltid titta igenom forum, recensioner, sociala medier eller andra grupper som förmedlar omdömen kring produkter. Genom att lÀsa tidigare kunders erfarenhet behöver man dÀrför inte begÄ samma misstag.

Som vi beskrev tidigare har vi gjort vĂ„rt yttersta för att presentera de bĂ€sta och billigaste alternativen – dessa Ă€r alltsĂ„ baserade pĂ„ bland annat kundomdömen. Dock, Ă€r det oftast bra att ta del av flera olika kĂ€llor.

Genom att anvĂ€nda sig av flera olika recensioner och omdömen kan man fĂ„ en bĂ€ttre och mer övergripande bild kring vilka routers som faktiskt Ă€r bĂ€st och framförallt – passar dina behov.

Sammanfattningsvis

Innan man bestĂ€mmer sig för att köpa en router Ă€r det alltsĂ„ fördelaktigt att lĂ€sa igenom omdömen och recensioner pĂ„ nĂ€tet. Vi har presenterat ett par alternativ som vi anser hĂ„ller mĂ„ttet. Även om dessa betyg och rangordningar Ă€r baserade pĂ„ andra recensioner och egna tester – kan det likvĂ€l vara en bra idĂ© att ha lite is i magen och skapa din egen uppfattning kring routern.