Solkräm – Bästa & Billigaste – Test

De flesta av oss soldyrkare har insett hur otroligt viktigt det är med en bra solkräm, oavsett hur väl vi tycker att vår hud tål solen. En bra solkräm ger oss en snyggare solbränna och skyddar oss från det skadliga UV-ljuset. I vårt stora test av just solkrämer ska vi titta på vilka som är marknadens bästa, billigaste och mest köpvärda solkrämer.

Lista över Bästa & Billigaste solkräm:

1. Bioline Sundefense SPF 30 Face Cream

Ett lätt solskydd för ansiktet med SPF 30
“Mest prisvärd”

Sundefense SPF 30 Face Cream har en skön textur som smälter på huden med en dry-touch effekt, utan rester. Solkrämen kombinerar en skyddande teknologi med aktiva ämnen som skyddar huden från skada orsakad av UVA, UVB och IR strålar. Bekämpar åldrande och hudfläckar samt förbättrar hudens jämnhet, volym och fasthet. Lämplig för mycket ljus, extremt känslig hud som lätt blir röd samt vid solexponering.

Applicera rätt mängd för att uppnå det solskydd som SPF faktorn anger. Dvs för varje kroppsdel (arm, lår, underben, ansikte, bröst, övre/undre del av ryggen) gör du en tjock linje av solskydd från handleden till långfingrets topp till applicering för varje kroppsdel. Återapplicera efter bad/handdukstorkning.

2. Murad Essential-C Day Moisture Spf 30

Förbättrar återfuktning, klarhet och kraftfullt elasticitet samt ger spf30.
“Bästa”

Skyddar, förebygger och reparerar miljöbetingade hudskador genom att leverera kraftfullt skydd mot sol och fria radikaler samt förbättra återfuktning, klarhet och kraftfullt elasticitet. Bra mot solkrämsfinnar! Environmental Shield® är anti-age produkter som skyddar mot miljöbetingat åldrande. Serien vänder sig till alla som har ojämn hudton, pigmentförändringar eller struktur med linjer. Produkterna innehåller aktivt C-vitamin och verkningskraftiga antioxidanter. Environmental Shield serien utmärker sig genom attt jämna ut pigmenteringar, ge huden lyster och samtidigt skydda huden mot yttre påverkan. Storlek: 50 ml.

3. Moisturising Sun Lotion SPF 30 200 ml

Huden skyddas från solens UV-strålar och återfuktas.
“Billigast”

Ger ett säkert solskydd omedelbart. Optimal balans av UVA- och UVB-filter. Minskar risken för solallergi. Vitamin E bekämpar fria radikaler. Det första solskyddet som också skyddar dina kläder mot gula fläckar orsakade av UV-filter. Vattenresistent. Solskyddsfaktor SPF 30. Alla hudtyper.

Huden skyddas från solens UV-strålar och återfuktas. Undvik intensiv middagssol.

Applicera rätt mängd för att uppnå det solskydd som SPF faktorn anger. Dvs för varje kroppsdel (arm, lår, underben, ansikte, bröst, övre/undre del av ryggen) gör du en tjock linje av solskydd från handleden till långfingrets topp till applicering för varje kroppsdel. Återapplicera efter bad/handdukstorkning.

Recension av solkrämer – Så här gick det till

I vår guide om solkrämer har vi valt ut fyra produkter som stack ut i det stora utbudet. Valet är baserat på den information vi samlat in från nätet och som vi utgått ifrån när vi rangordnat produkterna. Data vi samlat in har bestått av omdömen, produktfakta, kundrecensioner och även seriösa testresultat i de fall sådana funnits att tillgå.

I testet hittar du bra solkrämer som är relativt billiga, men som inte minst är prisvärda eftersom de erbjuder ett effektivt solskydd. Dessutom ger de en bra helhetsupplevelse vid användning, vilket är en nog så viktig faktor.

Studier har nämligen visat att krämer som känns obehagliga att applicera och lämnar en kladdig hinna efter sig, tenderar att göra så att vi smörjer in oss mer sällan. Det är alltså definitivt värt att tänka på kvalitet när det gäller solkrämer, eftersom det är en så otroligt viktig produkt för vår hälsa.

Parametrar vi vägt in i valen av bästa solkräm:

 1. Effektivitet för skydd av solen
 2. Absorption
 3. Hurudan förpackning produkten har
 4. Kvalitet på innehåll

1. EVY Sunscreen Mousse 30 SPF – Solskydd bäst i test & recension

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 är överlägset bäst på flera sätt. Om vi börjar med att titta på innehållet, hittas här varken konserveringsmedel, nanopartiklar eller parfym. Framförallt slipper användaren de omdebatterade, artificiella ämnen som kan vara hormonstörande.

Återfuktande och hypoallergen

Krämen är också rikligt återfuktande och stärkande, vilket i kombination med att den är hypoallergen gör att den även passar personer med väldigt känslig hy. Har du familjemedlemmar som har atopiskt eksem, finns det goda möjligheter att EVY Sunscreen Mousse SPF 30 ändå kan användas på dem.

Om vi frångår innehållet litegrann och istället tittar på hur solkrämen är att applicera, har vi lika goda nyheter där. Huden absorberar snabbt krämen och den kladdar i stort sett inte alls.

Mjukgörande effekt

Testpersoner har uppgett att den också verkligen känns mjukgörande och vårdande på huden. Framförallt lämnar solkrämen ingen kladdig hinna efter sig som du måste vänta på att ska torka in. Att solskyddet är i form av en mousse, gör det också till en trevlig upplevelse att applicera den. Familjens yngre medlemmar brukar också uppskatta moussen och den rankas ofta i olika solskydd barn test.

Applicera rätt mängd

Det användaren bör se upp med här, är att det är väldigt lätt att få för mycket mousse i handen, när den trycks ut från flaskan. Det gäller alltså att tänka lite på hur du använder den, så att du inte ofrivilligt får ut allt med en gång.

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 innehåller också både UVA- och UVB-skydd, vilket gör att den även skyddar mot de farliga solstrålarna. Moussen är vattenfast och klarar alltså ett dopp i havet eller i poolen.

Men kom ihåg att det är viktigt att du återapplicerar krämen under dagen ändå. Trots allt försvinner det alltid en del kräm när vi svettas eller när vi vistas väldigt mycket i vattnet. Det här gäller alla typer av solskyddskrämer.

Mycket kvalitet för pengarna

Enligt företagets egen information håller solkrämen i upp till 6 timmar. Det här är inte den billigaste moussen, men däremot får du överlägsen kvalitet, vilket vi i sanningens namn tycker att ska vara det viktigaste, när det gäller en så viktig sak som solskyddskräm.

Fördelar med EVY Sunscreen Mousse 30 SPF

 • Utan tillsatser och konserveringsmedel
 • Kladdar inte
 • Med UVA- och UVB-skydd

Nackdelar med EVY Sunscreen Mousse 30 SPF

 • Lätt att få för mycket ur flaskan

2. EVY Daily UV Face Mousse 30 SPF – Test & Omdöme

Solkräm för ansiktet är ett kapitel för sig, det vet alla som har behov av en sådan produkt. Ett generellt problem är att krämen lägger sig som en fet, kladdig hinna på ansiktet som det till och med är svårt att lägga en bra sminkning på. Hudens lyster pratas det ju mycket om nuförtiden, men många solskyddskrämer för ansiktet passerar definitivt den gränsen och erbjuder endast kladd.

Kort kan det sägas kan sägas att EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 är ansiktsvarianten av vår bäst i test-vinnare. Den här ligger alltså inte långt efter vår vinnare rent kvalitetsmässigt, men eftersom den endast är avsedd för ansiktshyn, har den inte samma allround-funktion. Men den har var lika överlägset bra kvaliteter.

Ett brett spektrum av skydd

Moussen innehåller både UVA och UVB-skydd och absorberas snabbt och smidigt av huden. Det här är verkligen en ansiktsprodukt du kan njuta av som en helt vanlig, högkvalitativ ansiktskräm. Den ger en fräsch och semi-matt finish. Du får definitivt ingen kladdig hinna som du behöver vänta på att ska torka in. Den passar också utmärkt att ha som primer under din sminkning.

Även innehållsmässigt påminner den mycket om vår bäst i test produkt. Här finns inga konserveringsmedel, parabener eller andra kroppsfrämmande ämnen. Det här är en produkt vi rekommenderar att du använder redan när vårens första, starka strålar tittar fram och börjar påverka huden.

EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 solkräm ansikte, är helt enkelt det perfekta alternativet för den som vill ha en kvalitativ ansiktskräm med bra ingredienser som samtidigt ger ett högt solskydd.

Lång hållbarhet

En fördel med den här typen av flaskor som EVY:s solskyddskräm levereras i, är inte minst att inget syre kommer i kontakt med själva produkten. Det gör att krämen inte härsknar lika snabbt som produkter i vanliga förpackningar gör. Därför har EVY solskyddskrämer också extra lång hållbarhet.

Fördelar med EVY Daily UV Face Mousse 30 SPF

 • Passar bra som primer under sminket
 • Hög solskyddsfaktor
 • Snabbt absorberande

Nackdelar med EVY Daily UV Face Mousse 30 SPF

 • Flaska som är svår att dosera med

Mesoestetic Moisturising Sun Protection SPF 50+ – Test & Omdöme

Många som egentligen älskar att vistas i solen kan ha väldigt svårt att hantera solens strålar, på grund av att huden generellt är känslig och torr. I det här fallet är det alltid extra svårt att hitta en lämplig kräm.

Mesoestetic Moisturising Sun Protection SPF 50+ ger extra mycket fukt till huden. Den har dessutom en mycket högt solskyddsfaktor på 50 och ger en riklig återfuktning för huden i ansiktet, utan att den för den sakens skull kännas kladdig.

Kombinera med din vanliga ansiktskräm

Solskyddet kan du med fördel lägga på den direkt på morgonen. Är du väldigt torr i ansiktet, kan du helt enkelt applicera den efter din vanliga fuktkräm. Då är du rikligt återfuktad, men har samtidigt ett effektivt solskydd och är redo att vistas i solen.

För alla med ljus och känslig hy

Krämen passar bra för dem som har riktigt ljus hud och liten pigmentering, exempelvis väldigt blonda eller rödlätta personer. Den kan också passa dig som har nygjorda tatueringar och behöver ett mycket effektivt solskydd under sommarmånaderna eller på solsemestern.

Fördelar med Mesoestetic Moisturising Sun Protection SPF 50+

 • Återfuktande för riktigt torr hy
 • Med UVA- och UVB-skydd

Nackdelar med Mesoestetic Moisturising Sun Protection SPF 50+

 • Liten tub som tar slut snabbt

Bioline Sundefense SPF 30 face And Body Cream – Test & Omdöme

Även Bioline Sundefense SPF 30 Face And Body Cream, har ett flertal egenskaper som gör att den här passar bra för många olika typer av användare. Till att börja med är krämen anpassad för både kropp och ansikte, vilket är jättepraktiskt för den som använder större mängder solskyddsfaktor. Solskyddet är högt, vilket gör att den passar bra att använda vid sol och bad.

Väldoftande och lättabsorberande

Krämen är också väldigt lätt att applicera och ger en fräsch känsla och doft. Den absorberas snabbt av huden och här finns ingenting av den kladdiga yta så många allroundkrämer med solskyddsfaktor för med sig.

Många gillar doften väldigt mycket, men den som är känslig bör vara medveten om att den också kan upplevas som stark, om man inte gillar parfymerade produkter. Den har dock inget av den där klassiska solskyddskrämsdoften som de flesta inte gillar.

Praktiskt förpackad

Även Bioline Sundefense SPF 30 är vattenresistent och klarar av att du svettas och tar ett dopp. Du bör naturligtvis fylla på med skydd regelbundet i alla fall. Den mjuka tuben krämen leveras i är smidig, eftersom den gör att du lätt får ut allt innehåll. Tuben går även utmärkt att klippa upp, för att få ut de allra sista dropparna när den börjar ta slut.

Fördelar med Bioline Sundefense SPF 30

 • För både ansikte och kropp
 • Lätt för huden att ta upp
 • Vattenresistent

Nackdelar med Bioline Sundefense SPF 30

 • Stark doft enligt vissa användare

Hur fungerar solkräm?

Solkräm fungerar genom att innehålla ett eller flera typer av ämnen som bildar ett filter på huden. Man brukar skilja på kemiskt filter och fysikaliskt filter. Solskydd kan innehålla ett av dessa filter, eller båda. Det viktiga är att en solskyddskräm skyddar mot både UVA- och UVB-strålar, eftersom båda anses vara en bidragande orsak till cancer.

Hur mycket skydd en solkräm ger, anges med SPF, Sun Protection Factor. En kräm med solskyddsfaktor 50, minskar UVB-upptaget i huden med cirka 98 % under ett visst antal timmar och sedan minskar skyddet. Många börjar med högre solskyddsfaktor på våren och försommaren, för att sedan minska ner den när huden fått en lite brunare ton och är mer skyddad från att bli bränd.

Hur du bäst använder en solkräm

För en vuxen person rekommenderas oftast ca två matskedar eller 30 ml solkräm, vid varje insmörjning. När det gäller barn, brukar en bra riktlinje vara att huden ska bli vit av krämen vid insmörjning. Svettas användaren mycket, är det väldigt viktigt att smörja oftare.

Personer med ljus hy och rött eller blont hår, bör generellt sett använda en solkräm med hög skyddsfaktor. Men bara för att du har mörk eller olivfärgad hy som tål solen bra, är det viktigt att ändå inte skippa solskyddsfaktorn. Att åtminstone börja med en faktor på 20 i början av säsongen, är alltid en god idé även om du tycker att du tål solen bra.

Testpanelens resultat – Solkräm bäst i test

Det var inte alls svårt att välja EVY Sunscreen Mousse SPF 30 till bästa solkrämen. Ett återkommande diskussionsämne när det gäller solskyddskrämer, brukar vara att de innehåller så pass mycket kemikalier att det gör folk oroliga.

Här slipper användaren bekymra sig för det, eftersom den inte innehåller kroppsfrämmande och hormonstörande ämnen. Huden absorberar snabbt moussen som är skön att applicera och dessutom återfuktar effektivt. En självklar vinnare, helt enkelt!