Steamers – BĂ€sta & Billigaste – Test

En steamer Àr ett utmÀrkt tillskott till ett traditionellt ÄngstrykjÀrn för att snabbt ta bort skrynkligheten. Det gör underverk pÄ klÀder gjorda av mjuka eller kÀnsliga material, som flytande kjolar och silkeslena blusar, och pÄ kostymjackor, paljetterade toppar och andra svÄrtryckta föremÄl.

Eftersom de Àr sÄ bÀrbara Àr plaggÄngare perfekta resor: de tar lite utrymme i ditt bagage och du kan lossa plaggen direkt pÄ galgen. De Àr ocksÄ superlÀtta att anvÀnda runt om i huset för att sprida upp sÀngkjolar, draperier och fönsterbehandlingar, kuddfodral och mer.

Nedan finner du en topplista över de bÀsta & billigaste steamers pÄ den svenska marknaden. Alla vÄra redogörelser och presentationer uppdateras frekvent & det kan innebÀra att produkter dels försvinner, och dels byter placering. Det Àr trots allt en rangordnad lista över de bÀsta alternativen.

Test: JÀmför BÀsta & Billigaste Steamers

Det finns inget vÀrre Àn att ha brÄttom ivÀg till jobbet en tidig morgon för att upptÀcka hur skrynklig skjortan Àr. För att fÄ en snabb lösning pÄ problemet finns det tacksamt nog steamers till din rÀddning. Steamers har blivit oerhört uppskattade tack vare att de stryker skjortor och andra plagg med Änga, vilket gör att du slipper dra fram strykbrÀdan och strykjÀrnet. PÄ sÄ sÀtt kan du snabbt fÄ en ren, struken och snygg skjorta nÀr du ska ivÀg nÄgonstans. Den hjÀlper dig att spara tid och minskar stressen i vardagen. I vÄr undersökning dÀr vi jÀmför steamer undersöker vi vilken den bÀsta Äng steamer som finns pÄ marknaden.

SĂ„ gjorde vi testet

Vi har kollat pÄ recensioner och omdömen bland anvÀndare. Vi har Àven kollat pÄ vilka egenskaper och finesser samtliga steamers har. Det finns olika modeller pÄ marknaden, exempelvis den handhÄllna steamern som blivit en klar favorit i de flesta hushÄll. Den Àr lÀtt att anvÀnda tack vare att man endast behöver fylla pÄ tanken och plugga in kontakten i vÀggen. DÀremot finns det andra mer kraftfulla steamers som nÄr full kapacitet, vilket vissa anvÀndare hellre föredrar. Alla dessa faktorer har vi vÀgt in i vÄrt steamer test. Vi har ocksÄ givetvis kollat pÄ prisskillnader för att hjÀlpa dig att hitta en billig steamer som ÀndÄ levererar det du önskar av en steamer.

Nedan kan du se vÄr lista över de bÀsta steamers som finns ute pÄ marknaden.

1. Philips Steam&Go GC362 – BĂ€st i test

1. Philips Steam&Go GC362 - BĂ€st i test

Den hÀr steamern hamnar Äterkommande pÄ topplistan av steamers och den hÀr gÄngen klÀttrade den upp till en solklar förstaplats. Det Àr inte sÄ konstigt att förstÄ varför och det kommer du ocksÄ att mÀrka nÀr du lÀser om vad den erbjuder.

Till att börja med har den en otroligt bra Ängkapacitet pÄ 24 g/min som ser till att stryka flera tunnare plagg som skjortor och klÀnningar. Vissa steamers kommer med en Ànnu högre Ängkapacitet Àn sÄ men faktum Àr att det Àr mer Àn tillrÀckligt med Ängkapacitet för att stryka de klÀder du vanligtvis anvÀnder till vardags.

Den Àr estetiskt vÀldigt tilltalande. LÀtt, elegant och snygg design som du enkelt kan hÄlla i din hand nÀr du stryker dina skjortor. Den Àr försiktig och ser till att dina klÀder hÄller sin kvalitet. Du kan utan problem steama kÀnsliga sidenplagg som kasmirtröjor eller dina vackra gardiner utan att behöva oroa dig för att de ska gÄ sönder eller bli brÀnnmÀrkta. Det Àr oftast en vanlig risk och oro som kommer med anvÀndningen av strykbrÀdan. Skrynklor pÄ plaggen avlÀgsnas snabbt och effektivt genom att du pressar steamern direkt mot plagget.

Den har som sagt en vÀldigt kompakt design vilket gör att du kan packa ned den i resvÀskan och ta med den nÀr du ska Äka ivÀg pÄ affÀrsresor eller nÄgon semester weekend.

Den gÄr att steama bÄde horisontellt och vertikalt och kommer med en vattentank pÄ 70 ml, som du behöver fylla pÄ.

Fördelar

 • lĂ€tt att packa med i resvĂ€skan
 • enkel, snygg och kompakt design
 • bra Ă„ngkapacitet som gör dina skjortor och andra klĂ€desplagg fria frĂ„n skrynklor
 • kan med fördel anvĂ€ndas för att steama kĂ€nsliga material

Nackdelar

 • vissa anvĂ€ndare önskar steamers med högre Ă„ngkapacitet för maximal effekt

2. Tefal Access Steam Care – Test

2. Tefal Access Steam Care - Test

Den hÀr steamern har en lustig modell som ser ut nÄgorlunda som en Àldre telefon. Den har ett smidigt grepp och levererar goda resultat. För den som önskar en högre Ängkapacitet Àn 24 g/min kan det vara skönt att veta att den hÀr modellen kommer med en Ängkapacitet pÄ 30 g/min. SÄ blev du imponerad över Ängkapaciteten hos vÄrt förstahandsval kommer du hÀpna över den hÀr. Den har en stryksula som Àr i gjuten aluminium. För den som har brÄttom pÄ morgonen garanterar Tefal Acess Steam Care en ultrasnabb uppvÀrmning med högpresterande Ängning dagligen.

Den tÄl att anvÀndas pÄ kÀnsliga material och textilier. Det gÄr jÀttebra att hÄlla den i handen tack vare dess smidiga grepp som vi nÀmnt, men det gÄr ocksÄ bra att sÀtta den mot en vertikal stödbrÀda som följer med i köpet.

Den har tre olika sorters ÄngnivÄer för att se till sÄ att du fÄr perfekt resultat pÄ alla dina plagg, oavsett sort. Otroligt lÀtt att anvÀnda med en 3 m sladd och avtagbar vattentank som rymmer 200 ml. Den kommer med fyra stycken olika tillbehör: en klÀdborste, en ÄngkÄpa och en dörrkrok, samt den vertikala brÀdan. Det gör att du enkelt och smidigt kan hÀnga upp den i ditt hem och ha den nÀra till hands.

Du kan fÄ hjÀlp med att stryka dina klÀder genom att anvÀnda klÀdborsten och du kan anvÀnda steamern bÄde vertikalt och horisontellt nÀr du Ängar pÄ plaggen. Det bÀsta med den hÀr modellen Àr att den har en Ängkraft som frÀschar upp, rengör och avlÀgsnar unkna dofter under tiden den Ängar vilket ger dig frÀscha och vÀldoftande plagg. PÄ sÄ sÀtt kan du vara garanterad god hygien och en hÀrlig kÀnsla nÀr du klÀr pÄ dig pÄ morgonen.

Fördelar

 • Ă„ngkapacitet pĂ„ 30 g/min
 • tĂ„ls att anvĂ€ndas pĂ„ kĂ€nsliga textilier och material
 • kommer med fyra olika tillbehör: klĂ€dborste, dörrkrok, Ă„ngkĂ„pa och vertikal brĂ€da
 • avlĂ€gsnar unkna dofter
 • hĂ„ller plaggen frĂ€scha lĂ€nge

Nackdelar

 • ganska tung modell i jĂ€mförelse med övriga steamers pĂ„ marknaden

3. Philips ComfortTouch GC557

3. Philips ComfortTouch GC557

Som de flesta av Philips produkter har den hÀr steamern en otroligt elegant och tilltalande design. Den har betydligt mer kapacitet Àn övriga handhÄllna enheter pÄ marknaden men den klassas inte fullt ut som handhÄllen dÄ det Àr en steamer med stÀllning, hÀngare och Àven en större vattentank.

För din sÀkerhets skull vÀxlar den hÀr steamern automatiskt till standbylÀge nÀr vattentanken Àr tom. Det Àr en bra funktion att ha pÄ alla stressiga morgnar nÀr du snabbt ska ivÀg och lÀtt kan glömma bort att stÀnga av din steamer.

Till skillnad frÄn de flesta steamers pÄ marknaden har den en Ängkapacitet pÄ 40 g/min, men det Àr inte jÀttemycket mer Ängkapacitet Àn vad andra stationÀra Ängstationer erbjuder. DÀremot Àr det ordentligt med Ängkapacitet och tillrÀckligt för att du ska kunna fÄ alla dina plagg fÀrdigt strukna och fria frÄn skrynklor.

Det bÀsta med den hÀr modellen Àr att du kan justera mellan fem olika ÄnginstÀllningar. Det Àr bra att ha nÀr du behöver stryka mot olika sorters tyg och material. NÀr vattentanken vÀl tar slut sÄ kommer den snabbt vÀxla över till standbylÀge för att ge garanterad ökad sÀkerhet.

Precis som andra stationÀra Ängstationer har den en inbyggd avkalkningsfunktion som med all fördel kan anvÀndas om du vill att den hÀr kompanjonen ska hÄlla i flera Är framÄt. Den ser till att hÄlla alla dina plagg rena, frÀscha och gott doftande under lÄng tid.

En stor nackdel med den hÀr Àr att den tar upp mycket plats i handen och inte kan bÀras runt eller hÀngas upp lika lÀtt i hemmet.

Fördelar

 • Ă„ngkapacitet pĂ„ 40 g/min
 • kommer med fem olika Ă„nginstĂ€llningar
 • elegant vit och lila design

Nackdelar

 • tar upp mycket plats i hemmet
 • inte lika smidig som en handhĂ„llen steamer

4. Philips Steam&Go GC363

4. Philips Steam&Go GC363

PÄ femte plats i vÄr steamer test hamnar Philips Steam&Go GC363. Som steamer billig Àr den i en lÄg prisvÀrd klass. Den Àr enkel och smidig att anvÀnda med en snygg lila fÀrg.

Den har en uppvÀrmd steamerplatta med Ängkapacitet pÄ 24 g/min. Som mÄnga andra modeller tar den bort dÄliga lukter och hÄller plaggen rena och frÀscha över lÄng tid.

DÀremot Àr den hÀr vÀldigt lÀtt att hÀnga in i garderoben eller stÀlla undan utan att den tar upp en massa onödig plats i hemmet. För den som vill ha en enkel och lÀttanvÀnd steamer som klarar av att ta bort de allra vÀrsta skrynklor innan du ska ivÀg nÄgonstans Àr den hÀr en utmÀrkt kandidat.

Det följer med en vÀrmeskyddande handske och en tillbehörsborste som du kan anvÀnda till tjockare material och tyger som exempelvis jackor och gardiner.

Eftersom den hÀr modellen, precis som vissa andra av Philips handhÄllna steamers, inte Àr den rymligaste vattentanken, kommer du ofta att behöva fylla pÄ vattenbehÄllaren vid anvÀndning.

Vi hade gÀrna sett att modellen var kraftfullare. Philips Steam&Go tank rymmer inte lika mycket i vattentanken, utan endast 0,07 liter. I övrigt Àr den vÀldigt lÀtt att anvÀnda.

Fördelar

 • Ă„ngkapacitet pĂ„ 40 g/min
 • kommer med fem olika Ă„nginstĂ€llningar
 • elegant vit och lila design

Nackdelar

 • tar upp mycket plats i hemmet
 • inte lika smidig som en handhĂ„llen steamer

Vad Àr en steamer?

En steamer Àr en klÀdÄngare som anvÀnds för att fÄ bort skrynklor pÄ klÀdesplagg. Ett jÀmt flöde trycker ut Ängan genom munstycket och genom att placera munstycket direkt mot klÀdesplagg sÄ kan skrynklor och veck behandlas.

VÀrmen och fukten löser upp veck och nÀr plagget torkat försvinner skrynklor. Du kan enkelt hÄlla steamern i en hand och anvÀnda direkt pÄ plagg som hÀnger pÄ sin galge. Det gör att du slipper ta fram strykbrÀdan.

Vissar steamers har Àven en vÀrmeplatta eller steamerplatta vid munstycket som Àr varmt och i princip pÄminner om ett strykjÀrn. Det Àr dock mycket mindre och tÀnkt som komplement till Ängan.

Hur vÀljer jag rÀtt steamer?

Vi har kollat pÄ olika populÀra steamers för att hjÀlpa dig vÀlja en som passar dig och dina behov. Den steamer bÀsta som finns bland anvÀndare idag beror pÄ faktorer som Ängkapacitet, storlek och effektivitet. Vissa steamers Àr mer som en Ängstation medan andra Àr portabla och kan bÀras och anvÀndas i din hand. I vÄrt test kan du se hur mycket olika tankar rymmer och vÀlja vilken du behöver. NÀr vi sammanstÀllt testresultat och omdömen ser vi tydligt att det generellt finns mer att önska av handhÄllna steamers.

Vilken Àr den bÀsta steamern?

I vÄr hand steamer bÀst i test kan du se att Philips Steam&Go GC362 Àr vald som den bÀsta steamern bland anvÀndare tack vare dess snabba resultat.

Hur testar vi steamers?

Att genomföra undersökningar och granskningar pÄ diverse steamers kan sÄklart vara fördelaktigt. Med ett öppet internet Àr processen i regel dessutom ganska enkelt. Oftast finner man ganska tillförlitliga och sammanfattande recensioner pÄ nÀtet om produkter.

Innan vi testar produkter, ser vi dÀrför till att vi lÀser igenom en hel del omdömen och recensioner. PÄ sÄ vis kan vi skaffa oss en övergripande bild kring produkterna vi testar. Det finns ju ingen anledning att samla alla steamer i hela vÀrlden och sedan testa nÀr man redan frÄn början kan sortera bort en hel del av dem.

PoÀngen Àr att vi samlar ett antal olika steamers för att sedan genomföra vÄra utmanande tester. MÄlet Àr som bekant att hitta den bÀsta och billigaste produkten. Hur gör man dÄ det?

BĂ€sta & Billigaste

För att identifiera en bÀsta och billigaste steamers mÄste man givetvis sÀtta dessa tvÄ faktorer i relation med varandra. En billig steamer Àr ju oftast sÀmre Àn en dyrare. Notera ordet oftast. Hur som helst, Àr det i allmÀnhet ingen match att identifiera de billigaste steamers.

Det Àr bara att sortera efter pris nÀr du befinner dig hos tillverkaren eller ÄterförsÀljarens webbplats. DÀremot kan det vara knepigt att identifiera en steamer som Àr billig men trots allt besitter en hel del prestanda och prisvÀrdhet.

Vi har dock gjort det hela relativt enkelt – genom att mĂ€ta just prestanda i förhĂ„llande till billigheten. NĂ€rmare bestĂ€mt, har vi tagit pĂ„ oss uppgiften att presentera den bĂ€sta och billigaste steamer.

Omdömen & Recensioner

Innan man köper en ny steamer bör man alltid titta igenom forum, recensioner, sociala medier eller andra grupper som förmedlar omdömen kring produkter. Genom att lÀsa tidigare kunders erfarenhet behöver man dÀrför inte begÄ samma misstag.

Som vi beskrev tidigare har vi gjort vĂ„rt yttersta för att presentera de bĂ€sta och billigaste alternativen – dessa Ă€r alltsĂ„ baserade pĂ„ bland annat kundomdömen. Dock, Ă€r det oftast bra att ta del av flera olika kĂ€llor.

Genom att anvĂ€nda sig av flera olika recensioner och omdömen kan man fĂ„ en bĂ€ttre och mer övergripande bild kring vilken steamer som faktiskt Ă€r bĂ€st och framförallt – passar dina behov.

Sammanfattningsvis

Innan man bestĂ€mmer sig för att köpa en steamer Ă€r det alltsĂ„ fördelaktigt att lĂ€sa igenom omdömen och recensioner pĂ„ nĂ€tet. Vi har presenterat ett par alternativ som vi anser hĂ„ller mĂ„ttet. Även om dessa betyg och rangordningar Ă€r baserade pĂ„ andra recensioner och egna tester – kan det likvĂ€l vara en bra idĂ© att ha lite is i magen och skapa din egen uppfattning kring steamers.

Detta fÄr man i regel genom att hela tiden stÀlla sig kritiskt, till exempelvis topplistor och recensioner. Det Àr trots allt du som ska införskaffa dig en steamer, och det Àr dÀrför viktigt att du lyssnar till dig sjÀlv och gör just egen analys.