Stekpanna – Bästa & Billigaste – Test

Nedan finner du en topplista över de bästa & billigaste stekpannorna på den svenska marknaden. Alla våra redogörelser och presentationer uppdateras frekvent & det kan innebära att produkter dels försvinner, och dels byter placering. Det är trots allt en rangordnad lista över de bästa alternativen

Lista över Bästa & Billigaste stekpannor:

Nouie Stekpanna Gjutjärn 28cm

✅ Unik modern formgivning
✅ Handtag av borstat rostfritt stål
✅ Tål ugn då samtliga delar är av metall

“Mest prisvärd”

Nouie’s gjutjärnspanna levereras färdig för användning då den har en förbehandlad ytbeläggning. Utöver de fördelar som följer med en högkvalitativ gjutjärnspanna, som utomordentlig hållbarhet, värmebeständighet och värmefördelning, har denna panna en unikt rundad form och ett handtag av borstat rostfritt stål som inte blir varmt vid stekning. Hela pannan är gjord av metall och tål därför att vara inne i ugnen. Perfekt när du vill baka av det sist på grönsakerna, fisken eller köttbiten i ugnen.

Jamie Oliver Everyday HA Stekpanna 28 cm

✅ Anodiserad aluminium yta för bästa hållbarhet
✅ ThermoSpot som visar när pannan är varm
✅ Passar alla hällar inkl. induktion
“Billigaste stekpannan”

Jamie Oliver Everyday Stekpanna från Tefal. Mäter 28 cm i diameter. Passar alla spisar inklusive induktion.Tefal uppfann 1954 den revolutionerande och världskända nonstickbeläggningen. Under åren har Tefal erbjudit en rad innovativa lösningar och är idag världsledande inom kok- och stekkärl med nonstickbeläggning som har gjort det mycket enklare att laga mat.

Scanpan Pro IQ Stekpanna 28 cm

✅ Testvinnare Aftonbladet Plus stekpannetest 2018
✅ Tål ugnsvärme upp till 260°C
✅ Passar alla spisar inklusive induktion
“Bästa stekpannan”

Proffsig stekpanna från Scanpan. Stekkärlen ur Pro IQ-serien är handgjord av 100% återvunnen aluminium på Scanpans fabrik i Danmark. Tack vare en botten i rostfritt stål så funkar pannan på alla värmekällor inklusive induktionshäll.  Pro IQ är gjutna i aluminium för optimal värmespridning samt den låga vikten i relation till en gjutjärnspanna och blir därav betydligt enklare att hantera när man lagar mat. 

Hur testar vi stekpannor?

Att genomföra undersökningar och granskningar på diverse stekpannorna kan såklart vara fördelaktigt. Med ett öppet internet är processen i regel dessutom ganska enkelt. Oftast finner man ganska tillförlitliga och sammanfattande recensioner på nätet om produkter.

Innan vi testar produkter, ser vi därför till att vi läser igenom en hel del omdömen och recensioner. På så vis kan vi skaffa oss en övergripande bild kring produkterna vi testar. Det finns ju ingen anledning att samla alla stekpannorna i hela världen och sedan testa när man redan från början kan sortera bort en hel del av dem.

Poängen är att vi samlar ett antal olika stekpannorna för att sedan genomföra våra utmanande tester. Målet är som bekant att hitta den bästa och billigaste produkten. Hur gör man då det?

Bästa & Billigaste

För att identifiera en bästa och billigaste stekpannorna måste man givetvis sätta dessa två faktorer i relation med varandra. En billig stekpanna är ju oftast sämre än en dyrare. Notera ordet oftast. Hur som helst, är det i allmänhet ingen match att identifiera de billigaste stekpannorna.

Det är bara att sortera efter pris när du befinner dig hos tillverkaren eller återförsäljarens webbplats. Däremot kan det vara knepigt att identifiera en stekpanna som är billig men trots allt besitter en hel del prestanda och prisvärdhet.

Vi har dock gjort det hela relativt enkelt – genom att mäta just prestanda i förhållande till billigheten. Närmare bestämt, har vi tagit på oss uppgiften att presentera den bästa och billigaste stekpanna.

Test

Innan man köper en ny stekpanna bör man alltid titta igenom forum, recensioner, sociala medier eller andra grupper som förmedlar omdömen och tester kring produkter. Genom att läsa tidigare kunders erfarenhet behöver man därför inte begå samma misstag.

Som vi beskrev tidigare har vi gjort vårt yttersta för att presentera de bästa och billigaste alternativen – dessa är alltså baserade på bland annat kundomdömen. Dock, är det oftast bra att ta del av flera olika källor.

Genom att använda sig av flera olika recensioner och omdömen kan man få en bättre och mer övergripande bild kring vilken stekpanna som faktiskt är bäst och framförallt – passar dina behov.

Sammanfattningsvis

Innan man bestämmer sig för att köpa en stekpanna är det alltså fördelaktigt att läsa igenom omdömen och recensioner på nätet. Vi har presenterat ett par alternativ som vi anser håller måttet. Även om dessa betyg och rangordningar är baserade på andra recensioner och egna tester – kan det likväl vara en bra idé att ha lite is i magen och skapa din egen uppfattning kring stekpannorna.

Detta får man i regel genom att hela tiden ställa sig kritiskt, till exempelvis topplistor och recensioner. Det är trots allt du som ska införskaffa dig en stekpanna, och det är därför viktigt att du lyssnar till dig själv och gör just egen analys.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Compare items
  • Total (0)
Jämför
0
Shopping cart