Topp 6 Webbhotell – BĂ€sta & Billigaste – Test!

HÀr finner du bÄde billiga och bra lösningar om du letar efter webbhotell. Vi genomför test för samtliga webbhotell vilket betyder att vÄr lista hela tiden Àndras beroende pÄ hur bra diverse hotell sköter sig. Det ska trots allt vara en objektiv sammanslutning av de bÀsta & billigaste alternativen.

Det Àr inte helt lÀtt att vÀlja webbhotell bland det utbud som finns idag. För att underlÀtta för er har vi jÀmfört 8 stycken olika bÀsta webbhotell. Vi har gjort en rÀttvis jÀmförelse dÀr vi undersökt hur marknaden ser ut i Sverige sÄvÀl som internationellt.

SÄhÀr gjorde vi testet

Vi har kikat pÄ olika kriterier för att kunna jÀmföra test webbhotell. PÄ första plats har vi valt det webbhotell som vi anser vara bÀst. Kriterierna vi utgÄtt ifrÄn Àr kundsupport, stabilitet, prestanda samt sjÀlva kostnaden.

Test: BĂ€sta webbhotell – sammanfattad lista:

 1. Egensajt
 2. Loopia
 3. Miss Hosting
 4. One.com
 5. Inleed

1. EgenSajt – BĂ€st i test

Att hitta ett billigt webbhotell Àr nÄgot som mÄnga med en stram budget önskar. PÄ Egen Sajt betalar du endast 39 kr/mÄn och du betalar endast för det som du anvÀnder. Dessutom har du 30 dagars öppet köp om du inte Àr nöjd. NÀr du bestÀller kan du vÀlja deras standardalternativ för din webbsida vilket rÀcker mer Àn vÀl för vanliga behov. Du kan sedan sjÀlv vÀlja om du vill öka dina alternativ vid behov om din sida skulle bli populÀr och fÄ fler besökare.

Billigt webbhotell frÄn 39 kr/mÄn

Hos EgenSajt kan du vÀlja mellan fyra olika hostingpaket: E-post standard, Standard resurser, Extra resurser och Anpassade resurser. Deras E-posthosting Àr gratis hos just denna leverantör och du behöver endast betala för domÀnen. NÀr det gÀller standardpaketet och paketet med extra resurser kostar det 30 resp. 63 kr i mÄnaden (exklusive moms). Det ingÄr ett kostnadsfritt SSL-cert i samtliga webbhotellspaket och du kan driva de flesta mindre webbplatser genom att anvÀnda detta.

I alla de tre webbhotellspaketen ingÄr ett kostnadsfritt SSL-cert, och standardpaketet Àr fullt tillrÀckligt för att driva de allra flesta mindre webbplatser. Medan vissa andra aktörer har valt att tillhandahÄlla obegrÀnsad trafik Ät sina kunder, har EgenSajt valt att begrÀnsa trafiken.

Om 1 GB trafik i mĂ„naden inte rĂ€cker och du behöver öka trafikmĂ€ngden kostar detta extra (4 kr i mĂ„naden för 2 GB och 23 kr per mĂ„nad extra för 5 GB). Även lagringsutrymmet Ă€r nĂ„got begrĂ€nsat.

EgenSajt har utvecklat en av marknadens bÀsta webbhotellsplatformar inom serverdrift och har en programvara med hög driftsÀkerhet. Det innebÀr att de kan erbjuda kundanpassade lösningar.

Fördelar

 • du kan anpassa mĂ€ngden resurser utifrĂ„n dina specifika behov
 • du behöver inte förhĂ„lla dig till en förutbestĂ€md mall som Ă€r tĂ€nkt att passa alla kunder utan du kan anpassa webbhotellet pĂ„ ett sĂ€tt som passar just dina syften.
 • har som enda svenska webbhotell infört resursanpassning
 • kunder betalar endast för vad de anvĂ€nder

Nackdelar

 • FĂ„ extra funktioner.
 • Lite utrymme och plats för din hemsida, e-post m.m
 • begrĂ€nsad trafikmĂ€ngd, kostar extra för mer

Egensajt

Billigt webbhotell frÄn 39 kr/mÄn

2. Loopia – Recension & Test

PÄ Loopia kan du enkelt komma igÄng med din egen hemsida, e-post, blogg eller webbutik. De tar hand om alla tekniska bitar vilket ger dig fritt utrymme att Àgna dit Ät annat. Loopia Àr ocksÄ ett billigt alternativ för webbhotell och kostar 39 kr/mÄn första Äret! JÀmför webbhotell och se sjÀlv vilket paket som passar dig och dina behov.

Webbhotell med allt du behöver

Loopia anvÀnder sig utav webbplattformen Boost som Àr bÄde stabil och snabb. Den ingÄr i samtliga av deras webbhotellspaket. För dig som har företag som krÀver en hemsida med mer prestanda Àr deras paket Företag och Företag Plus att rekommendera.

Loopia Àr ett av Sveriges största och Àldsta webbhotell och har sitt huvudkontor i VÀsterÄs.

Fördelar

 • bra tjĂ€nsteutbud
 • LĂ€ttanvĂ€nt grĂ€nssnitt och prisvĂ€nliga tjĂ€nster
 • ett stort och seriöst företag

Nackdelar

 • dyrare Ă€n mĂ„nga andra webbhotell

Loopia

Billigt webbhotell frÄn 39 kr/mÄn

3. Miss Hosting – Recension & Test

Miss Hosting erbjuder tjÀnster för 9 kr/mÄnad om du vÀljer ett Basic paket. Ett litet och billigt paket som passar dig som precis startat ett bolag. JÀmför med de övriga webbhotellen sÄ ser du att detta Àr ett prisvÀrt alternativ för dig som vill starta nytt.

Molnbaserat Webbhotell med cPanel som kontrollpanel!

Misshosting erbjuder webbhotell, VPS och dedikerade servrar i flera olika varianter. De har fÄtt höga omdömen för sin expertis och Àven för sin kundsupport. Det kan vara en fördel för den som inte Àr sÀrskilt insatt i vad det innebÀr att anvÀnda webbhotell.

Fördelar

 • erbjuder obegrĂ€nsat med trafik till din hemsida
 • bra support
 • valuta för dina pengar

Nackdelar

 • marknadsför de olika tjĂ€nstepaketen utifrĂ„n rĂ€tt oklara tekniska specifikationer
 • TjĂ€nsteutbudet Ă€r inte unikt

Miss Hosting

Billigt webbhotell frÄn 9 kr/mÄn*

4. One.com – Omdöme & test

One.com erbjuder ett fullstÀndigt paket av webbplatsverktyg, hosting och personlig e-post. De hjÀlper dig att bygga din webbplats och Àven att hitta eller överföra ditt domÀnnamn. Med det sagt Àr det enkelt att anvÀnda och lÀtt att komma igÄng med!

Bygg din dröm online

Om du vÀljer deras webbhotell kommer du att anvÀnda en kontrollpanel som de sjÀlva utvecklat. I den gör du samtliga av dina administrativa ÄtgÀrder för dina domÀner, hemsidor och e-post. Du kan Àven anvÀnda dig av det kÀnda webbverktyget WordPress.

Företaget grundades i Danmark 2002 och har som mÄl att erbjuda olika webbhosting-tjÀnster till en lÄg kostnad till bÄde företag och privatpersoner.

Fördelar

 • enkelt och sĂ€kert
 • bra och lĂ„ga priser
 • inga begrĂ€nsningar – du kan skapa obegrĂ€nsat med underdomĂ€ner
 • erbjuder hjĂ€lp med att hitta och överföra domĂ€nnamn
 • du kan skapa och strukturera din webbplats precis som du vill

Nackdelar

 • företaget anvĂ€nder sig av gammal hĂ„rdvara pĂ„ sina servrar
 • lĂ„ngsamma svarstider pĂ„ servrarna

One.com

Billigt webbhotell frÄn 9 kr/mÄn*

5. Inleed – Omdöme & test

Inleed erbjuder olika tjÀnster som passar bÄde företag och privatpersoner. Med tjÀnster som webbhotell, domÀnnamn och olika server att vÀlja mellan Àr de ett bra alternativ att vÀlja pÄ marknaden.

ObegrÀnsat antal domÀner

De anvÀnder sig av speglade hÄrddiskar pÄ samtliga av sina servrar vilket innebÀr att de tar dagliga backuper pÄ ert konto som de i sin tur sparar pÄ separata servrar. Det ger dig som kund trygghet. De anvÀnder sig av DirectAdmin som kontrollpanel.

Vad Àr dÄ DirectAdmin? DirectAdmin Àr en kontrollpanel som gör det lÀtt att administrera sin hemsida. Det betyder att ni kan anvÀnda hur mÄnga hemsidor och domÀner som ni önskar under ett och samma webbhotellskonto.

Fördelar

 • Supporten Ă€r i vĂ€rldsklass – De erbjuder telefon, e-post, chat och Ă€ven Skype
 • Trafiken per mĂ„nad Ă€r bra och fullt rimlig till priset

Nackdelar

 • erbjuder nĂ„got mindre utrymme för dina hemsidor Ă€n deras konkurrenter
 • andra webbhotell erbjuder mer trafik i jĂ€mförelse

Inleed

Billigt webbhotell frÄn 19 kr/mÄn*

FAQ – FrĂ„gor och svar

Vad Àr ett webbhotell?

Kortfattat Àr ett webbhotell en hostingtjÀnst för din hemsida. Webbhotellet bestÄr av ett antal servrar med stort utrymme som du hyr en plats pÄ. De ansvarar helt enkelt för att hÄlla din hemsida uppe dygnet rum. Smidigt och bra.
Webbhotellen har ocksÄ fler tjÀnster Àn att de hanterar din hemsida pÄ deras servrar. Dessa inkluderar SSL-Certifiering, domÀnregister m.m.
För att komma igÄng behöver du endast registrera dig, betala och sÄ fort det Àr bekrÀftat sÄ har du en domÀn. DÀrefter kan du logga in och börja arbeta pÄ att skapa din alldeles egna hemsida!

Hur vÀljer jag rÀtt webbhotell?

För att göra det enkelt för dig har vi sammanstÀllt en jÀmförelse över olika webbhotell som Àr populÀra pÄ marknaden idag. Den vi ser som etta i dagslÀget Àr helt klart EgenSajt.

Viktiga faktorer att ta hÀnsyn till?

För att göra det enkelt för dig har vi sammanstÀllt en jÀmförelse över olika webbhotell som Àr populÀra pÄ marknaden idag. Den vi ser som etta i dagslÀget Àr helt klart EgenSajt.

Viktiga faktorer bör man ta hÀnsyn till nÀr man vÀljer webbhotell?

NÀr det gÀller beslutandet av vilket webbhotell du ska vÀlja sÄ kan det vara bra att kolla sÄ att de har en god kundsupport.

Om det uppstÄr problem sÄ kan det vara bra att du som trygg vet om att du Àr i trygga hÀnder och fÄr den hjÀlp du behöver. SÀrskilt viktigt Àr det för dig som inte Àr sÀrskilt van vid tekniken och behöver snabba lösningar pÄ problem som uppstÄr.

Det ska inte vara krÄngligt att anvÀnda sig utav webbhotell. MÄlet Àr att du ska kunna skapa dig en hemsida enkelt och effektivt. Det kan dÀrför vara bra att kollar pÄ hur tillgÀnglig, kunnig och samarbetsvillig kundsupporten Àr.

Stabilitet

En annan viktig faktor att ta hÀnsyn till Àr sjÀlva stabiliteten. HÀr kikar vi pÄ pÄlitlighet, kompatibilitet och sÀkerhet. PÄlitligheten gÀller hur ofta leverantören faktiskt levererar det som utlovats. Det Àr viktigt att kunna lita pÄ sin leverantör och veta att du fÄr det du betalar för.

Vad gÀller kompatibilitet bör du se till att din typ av operativsystem stöds dÄ du troligtvis inte kommer att vilja byta det. Slutligen Àr sÀkerheten jÀtteviktig. Det gÀller att ha koll pÄ sÄdant som brandvÀggar, dagliga sÀkerhetskopieringar och anvÀndarautentisering. Men som tidigare nÀmnt kan du fÄ hjÀlp med allt detta hos en bra kundsupport!

Prestanda

NÀr du vÀljer ett webbhotell ska du börja med att utvÀrdera dina behov pÄ hÄrddiskutrymme och bandbredd. Skulle din webbplats ha massor av grafik, mÀngder av sidor och hög trafik behöver du sÀkerligen en hel del bandbredd och diskutrymme.

En del webbhotell erbjuder obegrÀnsat med utrymme sÄ det kan vara vÀrt att kolla upp vilken som just passar dig och dina behov. Om du inte krÀver sÀrskilt mycket prestanda pÄ din webbplats kan du komma undan med billigare alternativ pÄ webbhotell. Det kan dÀrför vara bra att göra recensioner webbhotell och kolla vad andra tycker om just den du Àr intresserad av att anvÀnda.

Priset för webbhotellet

Slutligen behöver du kolla pĂ„ vilket pris du Ă€r villig att betala för din webbdomĂ€n och vilka priser som erbjuds pĂ„ marknaden. Olika webbhotell har olika priser beroende pĂ„ vad de erbjuder för tjĂ€nster. Återigen kan du som inte Ă€r i behov av en webbplats med hög prestanda och mycket diskutrymme komma undan med billigare alternativ.

Å andra sidan kan det vara enkelt och sjĂ€lvklart att vĂ€lja det billigaste alternativet till en början men du kommer efterhand att upptĂ€cka att du trots allt fĂ„r mer för pengarna om du vĂ€ljer att betala lite mer. LĂ„ga priser Ă€r alltid trevliga men om du Ă€r villig att betala mer sĂ„ fĂ„r du oftast bĂ€ttre kundservice, fler tjĂ€nster, mer utrymme, bredband osv. Det kan vara vĂ€rt att ha det i Ă„tanke nĂ€r du gör ditt val av webbhotell.

Hur kommer det sig att webbhotell har blivit sÄ billiga?

År 2021 finns det betydligt fler leverantörer pĂ„ marknaden Ă€n vad det tidigare har gjort. Det finns Ă€ven tekniskt smarta lösningar som innebĂ€r att du kan fĂ„ stor valuta för dina pengar. Det Ă€r vĂ€rt att komma ihĂ„g att ett billigt webbhotell inte sĂ€kert innebĂ€r ett dĂ„ligt webbhotell. Faktum Ă€r att du kan fĂ„ ett vĂ€lfungerande webbhotell med bra kundservice Ă€ven till lĂ„ga priser.

Allt beror i slutÀndan pÄ vad du som kund söker och behöver. Det finns oftast en rad olika paket att vÀlja pÄ och mÄnga av dessa paket innefattar basic varianter som du som precis startat ett företag kan vÀlja att börja anvÀnda innan du gÄr över till ett dyrare alternativ.

Webbhotell för företag

Har du ett företag finns det mĂ€ngder av prisvĂ€nliga paket att tillhandahĂ„lla. Det Ă€r precis lika enkelt att skaffa webbhotell för företag som det Ă€r att skaffa webbhotell som privatperson. Även hĂ€r spelar viktiga faktorer roll som bra kundsupport, stabilitet, prestanda och kostnaden för webbhotellet.

Det kan Àven vara bra för företag att tÀnka pÄ att kolla sÄ att det finns en snabb och proaktiv support dÄ företag inte har tid att slösa. De behöver Àven kolla sÄ att det finns SSL certifikat, backuper behöver göras och Àven förvaring av driftstörningar. Slutligen behöver det finnas snabb hastighet sÄ att hemsidan kan vara uppe och vÀlfungerande för besökare.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *